RAZGOROPADIO SE

Dodik opet sramotno izvrijeđao ambasadora Filda: Što se tiče ovog smrada, ovo su njegove sankcije

To je jedan srbomrzac koji je ovdje dugo godina činio sve da podrije RS i nas, istakao je Dodik

Milorad Dodik i Metju Fild. Avaz

Piše: H. J. I.

11.4.2022

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović danas su sankcionisani od strane Velike Britanije. Kako su naveli u saopćenju, sankcionisani su zbog pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine. Sankcije uključuju zabranu putovanja i zamrzavanje imovine, saopćeno je iz Vlade.

Nakon objavljivanja sankcija, član Predsjedništva Milorad Dodik održao je pres konferenciju na kojoj je opet izvrijeđao ambasadora Velike Britanije u BiH Metju Filda (Matthew Field). 

- Što se tiče ovog smrada ovdje, ambasadora Velike Britanije, on je toliko učinio, ovo su njegove sankcije, zajedno sa PDP-om, upravo uradio. To je jedan srbomrzac koji je ovdje dugo godina činio sve da podrije RS i nas - rekao je Dodik. 


Podsjećamo, krajem marta, nakon što je u svojstvu osumnjičenog Dodik dao iskaz u Tužilaštvu BiH zbog afere "Pavlović banka", i tada je održao pres konferenciju na kojoj je izvrijeđao ambasadora Filda.

- Pokušao sam da vam objasnim da je taj Fild, koji je inače antisrbin, bez obzira na to što je oženjen Srpkinjom, najavljivao 11. februara na svom blogu da će doći do istrage oko "Pavlović banke" vezano za mene. Do tada je bila istraga o banci, a ne zbog mene - rekao je tada Dodik. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.