REAKCIJE

Konaković: U posjedu smo snimka na kojem se jasno čuje da smo predlagali jednu listu, a da su iz SDA odbili

Nakon izbora u Janji nije bilo jedinstva, i dalje sve isto, članska karta jedne stranke osnov za bilo kakva prava, danas iz iste kuće gomila laži i kleveta

Konaković: Važno je čuti istinu o jedinstvu Bošnjaka u manjem bh. entitetu. Facebook

Piše: E. Ma.

11.4.2022

Elmedin Konaković, lider Naroda i pravdeoglasio se nakon optužbi Samira Baćevca, delegata u Vijeću naroda RS-a i predsjednik SDA Janja nakon izbora za Savjet mjesne zajednice Janja.

Podsjetimo, Baćevac je naveo da NiP slavi pobjedu srpske liste u Janji i pokazuju da im je stranka važnija od naroda i države. On je naveo da su NiP-u uputili poziv da naprave zajedničku listu koja bi sasvim sigurno omogućila izbor većine Bošnjaka u Savjet mjesne zajednice, no Konaković tvrdi suprotno.

- U Janji smo na lokalnim izborima stali na listu zajedno sa SDA. Prihvatili smo pozicije na listi sa kojih je ulazak u Skupštinu u Bijeljini bio skoro nemoguć. Značajno smo doprinijeli rezultatu i osvajanju dva mandata. Nakon izbora u Janji nije bilo jedinstva, i dalje sve isto, članska karta jedne stranke osnov za bilo kakva prava. Danas iz iste kuće gomila laži i kleveta - naveo je Konaković na Facebooku.

Kako je dodao, iz ovog razloga su za sutra zakazali pres-konferenciju u 11 sati u centrali strank.

- U posjedu smo snimka na kojem se jasno čuje da smo i pored svega mi predlagali jednu listu, a da su kolege iz SDA odbile i predložile dvije. Vrlo je važno čuti istinu o jedinstvu Bošnjaka u manjem bh. entitetu - istakao je Konaković.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.