ŽALE SE NA "MEDIJSKI LINČ"

Advokati Alise Mutap - Ramić i ostalih žalili se Sudu BiH, uslijedila reakcija Memića: Nikada odustati nećemo!

Šest godina smo ubjeđivani da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći, ubjeđivali su nas da su to uradili Seferovići, ubjeđivani smo da smo na krivom putu, te kako od prevelike boli, nismo u stanju razumno sagledati cjelokupnu situaciju

Alisa Mutap Ramić prilikom hapšenja. Avaz

Piše: E. T.

12.4.2022

Advokati optuženih u slučaju "Zijad Mutap i ostali" obratili su se Sudu Bosne i Hercegovine podneskom u vezi sa, kako navode, negativnom medijskom kampanjom i neprimjerenim pritiskom na pravosuđe do kojeg, kako su naveli, dolazi u ovom i sa njim povezanim predmetom.

- Smatramo da javnost treba da bude informirana pod kakvim uvjetima postupa cjelokupno pravosuđe u ovom predmetu, koje je izloženo linču na najmanje odstupanje od uloge koju nosioci negativne medijske kampanje smatraju da imaju odigrati - navodi se, između ostalog, u podnesku koji potpisuju branioci optuženih, advokati Nina Kisić, Goran Dragović, Kadrija Kolić, Ermin Gačanović i Edin Šećerbegović.


Ubjeđivali su nas da su to uradili Seferovići

Nedugo nakon objave podneska advokata uslijedila je reakcija "Pravde za Dženana Memića".

- Znate kako "gospodo"...

Šest godina smo ubjeđivani da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći, ubjeđivali su nas da su to uradili Seferovići, ubjeđivani smo da smo na krivom putu, te kako od prevelike boli, nismo u stanju razumno sagledati cjelokupnu situaciju.

Govorili su nam da smo dosadni, da smo ludi, da lažemo, psovali su kada bismo obustavili saobraćaj prilikom održavanja protestnih skupova. Govorili su nam kako je naša borba uzaludna, te da će nam to potvrditi i Vrhovni sud FBiH.

Izrugljivo su nam poručivali da sačekamo tu odluku, pa ćemo kao vidjeti šta je zaista istina. Oni su kako kažu lutali u istrazi, oni su izmišljali amnezije, dovodili lažne svjedoke koji su davali lažne iskaze, itd... "gospodo draga", možemo o tome još šest godina. Ubijeđeni su bili da će se presudom za saobraćajnu nesreću, okončati ova priča, da će se staviti tačka, i da će svi proći nekažnjeno!


Imamo pravo da zahtijevamo istinu

Ali neće, "gospodo"...

Nismo im dozvolili da to urade, nismo im dozvolili da bude onako kako su zamislili. Nakon šest godina, presuda Vrhovnog suda FBiH je potvrdila sve naše riječi. Ova borba nije uzaludna. To što se bunite, na to imate pravo i to je apsolutno vaš problem.

Ali isto tako mi imamo pravo da zahtijevamo istinu! A na svaku izrečenu laž ćemo ukazati! Vi svojim putem, mi našim, na kojem smo već šest godina!

I moramo vas razočarati, NIKADA ODUSTATI NEĆEMO - navodi se u saopćenju "Pravde za Dženana Memića". 

Reakcija objavljena na stranici Pravda za Dženana Memića. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.