MJERE SIGURNOSTI

Oklopno vozilo u dvorištu porodice Dodik: Policija patrolira ulicama

Nikad se nisam plašio, niti ću, izjavio je Dodik

Oklopno vozilo. RINGIER

A. O.

14.4.2022

Policijsko oklopno vozilo "Despot" parkirano je i na ulazu u porodično imanje Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša.

Ispred imanja i na putu koji vodi do posjeda Dodikovih patroliraju policajci MUP-a RS, a fotografisanje na cijelom ovom području je zabranjeno.


- Ne možemo vam zabraniti da se krećete javnim putem, ali fotografisanje nije dozvoljeno, jer bi se time mogla ugroziti bezbjednost - rekao je novinarima Srpskeinfo policijski službenik koji nadgleda situaciju na ulazu na imanje.

Policajci legitimišu sve koji se vozilima kreću ka posjedu Dodikovih, uz uputstvo da se ne zadržavaju i ne fotografišu.


Pojačane mjere

Pojačane mjere sigurnosti preduzete su jučer ujutru kada su se pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS-a i dva oklopna vozila Despot pojavila pred zgradom Vlade RS u Banjoj Luci.

- Negdje pred zoru su me obavijestili da ima nekih informacija o ugroženoj situaciji, informacije kojima se rukovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova su uvjerljive i vjerujem im. Nastavljam i dalje sa svojim obavezama. Nikad se nisam plašio, niti ću - izjavio je Dodik.


Prijetnje Dodiku

Podsjetimo, povodom informacija da je ugrožena sigurnost člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice, jučer su razgovarali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Naime, Tegeltija je izjavio da su u prijetnje Dodiku uključene i neke inostrane sigurnosne agencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.