BIHAMK

Stanje na putevima u BiH: Kraći zastoji, radovi u toku na više dionica

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

U mjestu Golubinja izvode se radovi. ILUSTRACIJA

A. O.

14.4.2022

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

U mjestu Golubinja (Zenica-Žepče) izvode se radovi na izgradnji vijadukta koji će biti dio Koridora Vc, zbog čega tokom dana dolazi do kraćih zastoja u saobraćaju (naizmjenično propuštanje vozila).


Usporen saobraćaj

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.


Granični prijelaz

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prijelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Za danas su u vremenu od 08 do 16 sati najavljeni radovi na regionalnom putu Svatovac-Živinice (od mosta na rijeci Oskovi do kružne raskrsnice u Prvoj ulici), zbog čega će se saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.