DIVAN GEST

Merhamet podjelio iftare za rudare u Zenici, Kaknju i Brezi

Rudari su se istinski obradovali i bili su prijatno iznenađeni našim gestom kojom smo željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad, kazala je direktorica

A. O.

14.4.2022

Rudari u Brezi dobili iftar - Avaz
Iftar u Kaknju - Avaz
Rudari u Zenici na iftaru - Avaz
Rudari u Brezi - Avaz
Rudari Breza - Avaz

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet”, u okviru svojih ramazanskih aktivnosti, ni ove godine nije zaboravilo rudare. 

Regionalni odbor „Merhameta“ Zenica, u svojim narodnim kuhinjama, sinoć je pripremio iftare za 320 rudara u u Zenici, Kaknju i Brezi. “Merhamet” je podijelio iftarske obroke za 120 komorata u Rudniku mrkog uglja “Zenica” i to na dvije lokacije: u jami “Raspotočje” i “Staroj jami”.


Narodna kuhinja

Osnovni odbor “Merhameta” Kakanj je u svojoj narodnoj kuhinji pripremio je iftare za 100 rudara Rudnika mrkog uglja “Kakanj”, u proizvodnom pogonu “Haljinići”.

Isto toliko iftara pripremio je Osnovni odbor “Merhameta” Breza za rudare u jami “Sretno” i jami “Kamenice”.


Ramazanske aktivnosti

- I ove godine smo obradovali naše rudare u Brezi, Zenici i Kaknju i to će ubuduće postati tradicija tokom naših ramazanskih aktivnosti. Osoblje “Merhameta” u naše tri javne kuhinje potrudilo se da rudarima pripremi što kvalitetnije iftarske obroke. Rudari su se istinski obradovali i bili su prijatno iznenađeni našim gestom kojom smo željeli da im iskažemo zahvalnost, poštovanje i priznanje za njihov požrtvovan rad - kazala je direktorica Regionalnog odbora “Merhameta” Zenica Zijada Kliko te izrazila zahvalnost donatorima koji su pomogli pripremu iftara za rudare u Zenici, kaknju i Brezi.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac je, takođe, kazao da će priprema iftara za rudare postati dio tradicije tokom ramazanskih aktivnosti ove humanitarne organizacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.