BIHAMK

Duge kolone na graničnim prelazima u Bosanskoj Gradišci i Bosanskom Brodu

Razlog gužvi je nadolazeći Uskrs, koji je dijaspora iskoristila za posjetu BiH

Velike gužve na graničnim prelazima B. Gradiška i B. Brod. BIHAMK

S. S.

14.4.2022

Duge su kolone vozila na ulazu u BIH na graničnim prelazima B.Gradiška i B. Brod.

Iz BIHAMK-a savjetuju da se koriste drugi granični prelazi. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Razlog gužvi je nadolazeći Uskrs, koji je dijaspora iskoristila za posjetu BiH.

Radovi na autoputu

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

U mjestu Golubinja (na putu Zenica-Žepče) izvode se radovi na izgradnji vijadukta koji će biti dio Koridora Vc, zbog čega tokom dana dolazi do kraćih zastoja u saobraćaju (naizmjenično propuštanje vozila).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zabrana za teretna vozila Rudo-Uvac

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 km/h.

Danas do 16 sati izvode se radovi na regionalnom putu Svatovac-Živinice (od mosta na rijeci Oskovi do kružne raskrsnice u Prvoj ulici), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.