PRENOSIMO

Radončić za BHRT: Nadamo se da će Turska slijediti primjer Velike Britanije i da će uvesti sankcije Miloradu Dodiku

Radončić je prokomentirao i uvrede koje mu je uputio Željko Komšić, govorio je o svojim odnosima sa Nikšićem, ramazanskom intervjuu Bakira Izetbegovića, naoružavanju Srbije i Vulinovim opasnim izjavama, harmonizaciji odnosa sa Srbijom i Hrvatskom

E. T. / BHRT

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić gostovao je u intervjuu "Jedan" na BHRT-u. U zanimljivom i dinamičnom intervjuu, lider SBB-a je govorio o svim aktuelnim temama u BiH ali i regionu. 

Radončić je govorio o odluci Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da iskoristi bonske ovlasti i suspenduje Zakon o nepokretnoj imovini entiteta RS, odnosu Srbije odnosno predsjednika te države Aleksandra Vučića prema BiH, politici separatizma Milorad Dodika, sistemskoj korupciji u kojoj ima i dijelova pravosuđa, što je pokazala odluka Ministarstva trezora SAD i State Departmenta da na "crnu listu" dodaju Gordanu Tadić, bivšu glavnu tužiteljicu i Asima Sarajlića, delegata SDA u Domu naroda BiH.

Predsjednik SBB-a je bez zadrške govorio i o prijetnjama Ruske ambasade novinarima "Avaza", uzdrmanim bošnjačko-hrvatskim odnosima za čije se popravljanje zdušno zalaže, fašističkom zahtjevu HDZ-a da u parlamentarnu proceduru uputi zahtjev za uvođenje nacionalnosti u lične karte građana. 

Radončić je odgovorio i na pitanje da li je došlo do debalansa odnosa sa liderom SDP-a Nerminom Nikšićem nakon neumskih pregovora, zašto nije realno od Hrvata u BiH pokušavati da se napravi nacionalna manjina, kao i tome da Bakir Izetbegović nije u mjesecu ramazanu trebao slati poruke koje djeluju kao prijetnja da treba vratiti neku vrstu verbalnog delikta. 

Prokomentirao je i uvrede koje mu je lično uputio Željko Komšić, predsjednik DF-a i član Predsjedništva BiH, te naglasio da Demokratska fronta ne treba napuštati koaliciju sa SDA jer bi to bilo loše po Bosnu i Hercegovinu. 

Bilo je govora i o odnosu Turske prema BiH, eventualnom uvođenju sankcija Miloradu Dodiku od strane Turske, naoružavanju zemalja regiona, Općim izborima,  bespotrebnom koketiranju sa pomagačima fašizma kroz imena ulica po takvim ličnostima, Vladi trojke u Kantonu Sarajevu, neuspješnim projektima...

Kompletan intervju pogledajte u videoprilogu. 

Više o temi Fahrudin Radončić

NA VRH

Podijeli članak na