OSUDILI JAVNE ISTUPE

Kolegij BHT1 traži od direktora da utvrdi je li Pejka Medić prekršila pravila poslovanja BHRT-a

BHRT je objavljeno da su članovi proširenog Kolegija BHT1 imali potrebu da reagiraju nakon istupa Medić, jer su ocijenili da njima narušava kredibilitet BH Radija 1

Članovi Kolegija BHT1 osudio je javne istupe direktorice BH Radija 1 Pejke Medić. aRHIV

A. Č.

15.4.2022

Članovi Kolegija BHT1 osudio je javne istupe direktorice BH Radija 1 Pejke Medić, a jedino urednica informativnog programa Jelena Radojević-Kapor je izdvojila svoje mišljenje po ovom pitanju.

BHRT je objavljeno da su članovi proširenog Kolegija BHT1 imali potrebu da reagiraju nakon istupa Medić, jer su ocijenili da njima narušava kredibilitet BH Radija 1.

Smatraju da se takvim istupima profesionalno i egzistencijalno ugrožavaju radnici BHRT-a, a što je utoliko više izraženo zbog toga što je BHRT suočen s finansijskom krizom.

Neki od članova Kolegija su istakli i primjere ovakvih istupa u produkciji, pripremi i dogovaranju gostovanja. Zatraženo je od generalnog direktora BHRT-a Belmina Karamehmedovića da utvrdi da li je Medić prekršila poslovne akte ove medijske kuće.

Izdvojeno mišljenje urednika IP BHT1 Jelene Radojević- Kapor. BHRT

Osudili su i prijetnje upućene zaposlenicima BHRT-a, pa i samoj Medić.

Urednica informativnog programa BHT1 Jelena Radojević-Kapor je imala izdvojeno mišljenje, jer smatra da Medić nije mogla biti tema Kolegija BHT1, jer nije dio sektora BHT1.

Uposlenici Muzičke produkcije BHRT-a na velikom kolegiju na kojem su prisustvovali svi uposlenici odjela napravili su jednoglasnu reakciju i stav kompletnog kolektiva vezan za, po BHRT kao javni servis koji po svojim načelima treba biti neovisan od politike i sličnih uticaja, veoma štetno djelovanje djelovanje pojedinaca iz BHRT-a konkretno direktorice BHR1 Pejke Medić i novinara Ivana Crnjca.

Uposlenici odjela Muzičke produkcije su izrazili veliku zabrinutost, te su kazali da im je otežan rad, da su profesionalno i egzistencijalno ugroženi kao i ostali uposlenici ove kuće. Od Generalnog direktora i od Upravnog odbora BHRT-a traže zaštitu i adekvatne mjere.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.