AGENCIJA ZA KVALITET

Poliklinici "Dr. Nabil" dodijeljen AKAZ-ov certifikat sigurnosti

U izdatom Rješenju o certifikaciji se navodi da PZU Poliklinika "DR. NABIL" ispunjava 100 posto certifikacijske standarde za poliklinike

Dr. Nabil Naser. Avaz

E. Ć.

15.4.2022

Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH - AKAZ nakon provedene vanjske ocjene i verifikacije od strane Komisije za akreditaciju i certifikaciju 30.03.2022 god. donijela je odluku i rješenje o izdavanju certifikacije PZU Poliklinika "Dr. Nabil". 

U izdatom Rješenju o certifikaciji se navodi da PZU Poliklinika "Dr. Nabil" ispunjava 100 posto certifikacijske standarde za poliklinike. Certifikat AKAZ-a je dokaz o uspostavljenom sistemu sigurnosnih standarda s ciljem zaštite pacijenta i strateškom opredjeljenju u smislu daljnjeg razvijanja, održavanja i poboljšanja sistema kvaliteta i sigurnosti.


Rješenje o certifikaciji. Avaz

Menadžment PZU Poliklinika "Dr. Nabil" je ranije donio odluku i opredijelio se da Poliklinika sa medicinskim laboratorijem uđe u proces certifikacije kako bi imali zaokružen sistem kvaliteta i sigurnosti u kojem se pruža najkvalitetnija zdravstvena usluga te provode najviši zakonom propisani standardi.

Direktor i menadžer kvaliteta u PZU Poliklinika "Dr. Nabil" , prim.dr. Nura Hadžiomerović-Naser ističe da je dodjela AKAZ-ovog certifikata rezultat kontinuiranog, dugogodišnjeg rada na ostvarenju vrhunskih standarda u oblasti zdravstvene zaštite i potvrda predanosti svih uposlenika poliklinike ka ostvarivanju zajedničke vizije da zadovolji zdravstvene potrebe građana naše zajednice pružajući im visokokvalitetne, sveobuhvatne zdravstvene usluge na profesionalan i odgovoran način uz poštivanje svih načela dobre kliničke prakse.


AKAZ-ov certifikat. Avaz

- Naša medicinska laboratorija ovim certifikatom stiče status laboratorija koja svojim korisnicima garantira sigurnost i visok kvalitet laboratorijskih analiza. 

Dodjela certifikata našoj poliklinici predstavlja jasnu poruku pacijentima da uvijek mogu dobiti sigurnu i kvalitetnu zdravstvenu uslugu, od strane visokokvalificiranih, stručnih i ljubaznih zdravstvenih profesionalaca, a istovremeno našu opredijeljenost da stalno investiramo u najsavremeniju medicinsku opremu, u kontinuiranu profesionalnu edukaciju i usavršavanje osoblja na zadovoljstvo svih korisnika naših zdravstvenih usluga - kazala je prim.dr. Nura Hadžiomerović-Naser, direktor i menadžer kvaliteta u PZU poliklinike "Dr. Nabil".


Logo poliklinike "Dr. Nabil". Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.