STANJE NA CESTAMA

Korisne informacije ukoliko danas krećete na put: Oštećen most u blizini granice

Zbog nastpajućeg vjerskog praznika Uskrsa večeras od ponoći do sutra do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija

Brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 kilometara na sat.. Arhiv

Piše: E. Ma.

16.4.2022

Povodom održavanja sportske manifestacije-Međunarodne biciklističke utrke "Beograd-Banja Luka" danas će se od 11:30 do 16 sati etapno obustavljati saobraćaj na putu Doboj-Prnjavor-Klašnice-Banja Luka-Prijedor.

Zbog izvođenja radova na zamjeni dilatacije na mostu na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, saobraća se dvosmjerno-suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

- Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Zenica-Žepče (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica). Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) od ponedjeljka 18. aprila, ponovo počinju noćne obustave saobraćaja (23:30-4:30 sati) - saopćeno je jutros iz BIHAMK-a.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase na dionici Rudo-granični prijelaz Uvac. Za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena je na 20 kilometara na sat.

Zbog nastpajućeg vjerskog praznika Uskrsa večeras od ponoći do sutra do 24 sata zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.