BANJA LUKA

Najavljen skup podrške institucijama RS: "Svi na jednom mjestu kao 1992."

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić naveo je da im je cilj "borba za očuvanje odluka koje donose institucije RS te da one ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane"

Skup u srijedu, 20. aprila. Arhiv

L. S.

16.4.2022

U Banjoj Luci je za srijedu, 20. april, na Trgu Krajine najavljen narodni skup podrške Republici Srpskoj, pod sloganom "Sloboda". organizator je Boračka oprganizacija RS (BORS), a kako su naveli, nezadovoljni su odlukom visokog predstavnika Kristijana Šmita da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini RS.

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić naveo je da im je cilj "borba za očuvanje odluka koje donose institucije RS te da one ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane". 

On je pozvao građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS "ne želi nikakvu podjelu", jer je to, kako je rekao, "borba u mirnodopskim uslovima".

Kazao je da "građani RS sami biraju svoje predstavnike čiji će rad nagraditi ili kazniti na izborima, a ne one koji će sjediti u klupama i slušati neke sa strane, koji godinama donose odluke u njihovo ime".

- Svi treba da budu na jednom mjestu, kao 1992. godine, svi da budu u istoj koloni. Svi pripadnici boračkih organizacija, ostalih nevladinih organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata, građani, svi oni koje vole Srpsku. Da budu vlast, opozicija i pripadnici svih političkih partija - naveo je.

Neke stranke u RS već su podržale održavanje protesta.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.