UHAPŠEN AFGANISTANAC

Granična policija BiH spriječila krijumčarenje 26 migranata: Čamcem iz Srbije krenuli preko Drine

Pripadnici PGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 20 državljana Indije, tri Pakistana, i po jedan iz Gane, Zambije i Tunisa

Spriječeno krijumčarenje 26 osoba. Granična policija BiH

Piše: E. Ma.

16.4.2022

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su danas su u jutarnjim satima, spriječili krijumčarenje migranata u mjestu Kozluk, gdje su prilikom nadzora državne granice i uz korištenje specijalističke opreme uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rijekom Drinom prema teritoriju BiH. 

Pripadnici PGP Zvornik zaustavili su čamac u kojem se nalazilo 26 osoba, od kojih su 20 državljani Indije, tri Pakistana, i po jedan iz Gane, Zambije i Tunisa.

- Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH provode se mjere i radnje na dokumentiranju krivičnog djela Krijumčarenje ljudi - saopćeno je iz Granične policije BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić pohvalio je rad pripadnika Jedinice granične policije Zvornik i istaknuo da ostvaruju sve bolje rezultate rada.


Galić: Ulažu maksimalne napore u zaštiti državne granice. Arhiv

- Pripadnici PGP Zvornik kontinuirano rade na sprječavanju krijumčarenja migranata, kao i svih oblika prekograničnog kriminaliteta, te ovim putem im zahvaljujem na jako dobrim rezultatima koje ostvaruju posebno posljednjih godina, ulažući maksimalne napore u zaštiti državne granice. Istaknuo bih posebno policijske službenike koji su dobrovoljno angažirani u PGP Zvornik, na mjestima gdje je najveći migracijski pritisak, kako bi se učinkovitije štitila državna granica - rekao je Galić.

Jedna osoba, državljanin Afganistana, uhapšena je te će u zakonskom roku biti predana tužiocu Tužilaštva BiH uz izvještaj o počinjenom krivičnm djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.