POVODOM PROTESTA

SDS: Zašto je skup u Banjoj Luci najavio glasnogovornik SNSD-a

U potpunosti ne prihvatamo bonske ovlasti ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati RS i njen narod, istakli su

Mirko Šarović. Agencije

H. J. I.

16.4.2022

- Nismo čuli jasan stav Boračke organizacije RS oko organizacije protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika. Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima - saopćili su iz SDS-a. 

- Simptomatično je da je odluku o protestima saopćio portparol SNSD, što znači da iza ove ideje u stvari stoji upravo vlast i to upravo ona vlast koja je i dovela do ove krize i teške situacije u kojoj se našla RS i njen narod - dodali su u saopćenju.

SDS je poručio da se "vlast se ne može amnestirati krijući se iza naroda i boraca, što joj je očito zadnja namjera."

- SDS je uvijek imao jasan stav, pa i ovaj put, da je korištenje bonskih ovlasti za nas u potpunosti neprihvatljivo kao i nametanje Odluke o imovini. U potpunosti ne prihvatamo bonske ovlasti ali ne prihvatamo ni bježanje vlasti od odgovornosti za sve kazne i sankcije zbog kojih će nažalost najviše ispaštati RS i njen narod - stoji u saopćenju.

Povod za saopćenje je najava Boračkog udruženja RS za mirne proteste na Trgu Krajine iza kojih stoji vlast u RS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.