SKUP "SLOBODA"

Anketa pred skup BORS: Ja sam zapamtio skup iz 1991. i znam šta je bilo poslije

To je jedan fini skup protiv Šmita, te njihove zapadne agresije. Svi treba da dođu i vlast i opozicija, je samo jedan od komentara

Građani Banja Luke su podijeljeni. N1

H. J. I. / N1

17.4.2022

Pred najavljeni skup "Sloboda", Boračke organizacije RS u Banjoj Luci, mišljenja opozicije i vladajuće koalicije RS su podijeljnja. Isto je i među građanima Banja Luke. 

Vladajuća koalicija i Milorad Dodik su pozvali sve da se ujedine protiv, kako je kazao, velike prijetnje za RS i konačan cilj visokog prstavnika u BiH Kristijana Šmita (Christian Schmidt) da RS nestane.

Opozicija u RS je mišljenja da Dodik ciljano želi uvući RS i građanje u sukob kako bi ostvario pobjedu na predstojećim izborima.

Građani Banja Luke u anketi također ne misle isto kada je skup BORS-a u pitanju.


"Boračka organizacija je u pravu. Ne dozvoljavaju da nas ugnjetavaju bjelosvjetski… ne znam kako bih i nazvao", kazao je jedan od ispitanika.

"To je jedan fini skup protiv Šmita, te njihove zapadne agresije. Svi treba da dođu i vlast i opozicija", kaže građanin Banja Luke.

"To je glupost teška. Nas su stavili u prve redove, a oni rade šta rade, političari. Neću se odazvati, imam ja pametnija posla."

"Ja se politikom ne bavim. Neka se okupljaju. Ja sam zapamtio 1991. kad su se skupljali i znam šta je bilo," samo su neki od komentara građana Banja Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.