PRIZNAO DA JE KRIV

Lažno prijavio da mu je ukraden pištolj na bazenu: Zeničanin zaradio optužnicu i 500 KM kazne

Općinski sud u Zenici dana 07.04.2022.godine, donio je osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Muhameda Babalija

Sud u Zenici osudio donio presudu. Avaz

Piše: M. Aš.

18.4.2022

Postupajući po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Općinski sud u Zenici donio je 7.aprila ove godine osuđujuću, prvostepenu i nepravosnažnu presudu protiv Muhameda Babalija zbog krivičnog djela Lažnog prijavljivanja iz člana iz člana 347. stav 4. KZ F BiH, kojom mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu 500,00 (pet stotina) KM.

 - Optužnicom se Babalija Muhamed tereti da je dana, 02.07.2020. godine oko 16,00 sati u Zenici, došao u Policijsku stanicu Crkvice, te dežurnom policijskom službeniku prijavio da je prethodnog dana počinjeno krivično djelo krađe tako što mu je NN lice iskoristivši njegovu nepažnju dok je boravio na bazenu u naselju Babina rijeka iz torbice otuđio pištolj marke „Zoraki 918“ cal. 9 mm, iako je znao da krivično djelo nije počinjeno i da čini lažno prijavljivanje, što je i htio, jer je pištolj navedenog dana na bazenu posudio svom poznaniku - rečeno je iz Tužilaštva ZDK.

Optuženi je na glavnom pretresu priznao krivnju, tako što se izjasnio da je počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret predmetnom optužnicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.