VOZAČI, BUDITE STRPLJIVI

Velike gužve na granicama, na ovim prijelazima se najviše čeka

Pojačan promet na sedam graničnih prijelaza, dok na ostalim nema dužeg zadržavanja

E. Ć.

18.4.2022

GP Velika Kladuša - Avaz
GP Šepak - Avaz
GP Orašje - Avaz
GP Brčko - Avaz
GP Bosanska Gradiška - Avaz
+1

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Bosanski Brod, Brčko i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.