VOZAČI, BUDITE STRPLJIVI

Velike gužve na granicama, na ovim prijelazima se najviše čeka

Pojačan promet na sedam graničnih prijelaza, dok na ostalim nema dužeg zadržavanja

E. Ć.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Bosanski Brod, Brčko i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žepče-Zenica (Golubinja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Više o temi Stanje na cestama

STANJE NA CESTAMA
Brojni radovi na putevima širom BiH
NA VRH

Podijeli članak na