"SPONTANO SMO SE OKUPILI"

Avdović iz Sindikata: Šta smo trebali uraditi kad se Sebija Izetbegović pojavila u parku i uslikala se?

Sa nama su bili i zastupnici Elmedin Konaković, Bibija Kerla i Mirza Čelik, a jutros su se pojavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović, rekao je

Jasmin Avdović. SCREENSHOT

Piše: S. S.

19.4.2022

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo se obratio i predstavnik Sindikata radnika u zdravstvu KS Jasmin Avdović, koje je ranije resorni ministar Haris Vranić nazvao političkim sindikatom. Tema je Finansijski plan ZZO-a KS.

Ranije je na sjednici zabranjeno obraćanje predstavnika sindikata, jer zahtjev za obraćanje nije sadržao pečat i memorandum. Nakon što su ispunjene proceduralne stvari dopušteno je obraćanje.

- Što se tiče jutrošnje hajke na nas, ovo je spontano okupljanje. Mi iz ovog sindikata nismo organizatori, iako učestvujemo u protestu. To što se neko pojavio, danas, jučer ili prije deset dana ne treba biti predmetom hajke da se na nas stavlja zvono političkog sindikata - poručio je Avdović. 

Kako kaže predstavnik sindikata, ranije su sa njima razgovarali i predstavnici drugih stranaka.

- Sa nama su bili i zastupnici Elmedin Konaković, Bibija Kerla i Mirza Čelik, a jutros su se pojavili predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i direktorica Kliničkog centra Sebija Izetbegović. Šta smo mi trebali uraditi kad se direktorica KCUS-a pojavila u parku i uslikala sa ljudima - upitao je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.