KO IMA RAZLOGA DA SE BOJI

Panika zbog istrage o ubistvu Dženana Memića: Pokušava se sve zaustaviti kako se ne bi došlo do vrha piramide

Kome ne odgovara da Tužilaštvo donese naredbu kojom će se istražiti ko je ubio Memića, a ko je naredio likvidaciju

Pitanje je dana kome će policija pokucati vrata. Pixsell

Piše: M. Aščić

20.4.2022

Vijest koju je prije nekoliko dana objavio „Avaz“, da će Tužilaštvo BiH vrlo brzo otvoriti istragu o ubistvu mladića Dženana Memića, koji je, u što godinama vjeruje porodica, mučki ubijen u februaru 2016. godine na Ilidži, izazvala je pravu paniku u političko-pravosudnim i policijskim strukturama, potvrđeno je za naš list.

Ključni akteri

Cilj istrage je da se, nakon skoro šest godina, konačno pred lice pravde izvedu odgovorni za mučni slučaj koji se na početku želio predstaviti kao saobraćajna nesreća, a ključni akteri spasiti od procesuiranja.

No, kada smo objavili da su konačno na meti Tužilaštva nalogodavci i ubica/e, tužioci iz nižih tužilačkih struktura sada na svaki mogući način pokušavaju “izbušiti” pokretanje istrage, od koje državni tužioci niti žele niti namjeravaju odustati. Takav plan se već počeo provoditi u određenim medijima povezanim s policijsko-obavještajnim strukturama


Dženan Memić: Sudovi odbili tezu da je stradao u saobraćajnoj nesreći. Avaz

- Svi se boje istrage o ubistvu jer je tu puno umiješanih osoba - kaže nam izvor iz policijskih krugova koji radi na ovom predmetu.

Osim toga, pojedine osobe iz nižih tužilačkih krugova, koje su istragu usmjeravale u pogrešnom pravcu kako bi zaštitite određene pojedince, već su na radaru stranih službi koje ovih dana sankcioniraju neodgovorne političare i nosioce pravosudnih funkcija i pomno prate svaku zloupotrebu.


Sve zamršeno

Jer, kako proces istrage u vezi s prikrivanjem dokaza vezanih za ubistvo Memića u Sudu BiH ide svojim tokom, sve je više očito da je slučaj “Memić” zamršen od samog početka te da je sumnja porodice da se radi o ubistvu itekako opravdana.

Od istrage strepe i pojedinci iz vlasti jer nova istraga znači da će doći do novih hapšenja. Pitanje je dana kada će istraga biti otvorena, a onda i kome će sve sarajevska policija zakucati na vrata.


Tužilaštvo ima asa u rukavu

Saznajemo da Tužilaštvo BiH već ima asa u rukavu. O tome će se znati sve vrlo brzo. I to je jedan od razloga zašto se putem advokata vrši pritisak na Sud BiH.


Kome se sudi

Za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.