JAJCE

Vrijedna donacija Armina Saračevića, koji godinama živi u Njemačkoj: Veze s domovinom ne smiju biti pokidane

Osigurao veliki broj invalidskih kolica na električni pogon i još mnogo drugih pomagala za osobe s invaliditetom

S uručenja donacije. Jajce online

Piše: E. Ma.

21.4.2022

Održavanje veza s Bosnom i Hercegovinom i dijasporom veliki je izazov u ovim teškim vremenima, pa se oni koji su otišli iz naše zemlje trude da te veze ne budu pokidane.

Tako oni, osim organizacije raznih manifestacija, zajedničkih iftara u vrijeme ramazana, u zemljama u kojima trenutno žive organiziraju razne aktivnosti kroz kulturna i sportska udruženja. Uz sve to, ne izostaju ni humanitarne akcije. Jednu takvu akciju realizirao je Armin Saračević iz Jajca, koji trenutno živi u Njemačkoj.


Značajna podrška

On je osigurao veliki broj invalidskih kolica na električni pogon i još mnogo drugih, vrijednih pomagala za osobe s invaliditetom. Prvi kontingent pomoći došao je u maju prošle godine, dok je jučer pristigao i ostatak, prenosi Jajce online.

Potrebnu dokumentaciju za uvoz ove vrijedne donacije osigurao je Crveni križ Jajce, dok je troškove transporta finansirala Općina Jajce, s Edinom Hozanom na čelu.


Sva oprema u odličnom stanju. Jajce online

- Ovo je već druga, izuzetno vrijedna donacija ortopedskih pomagala i opreme koju je prikupio i servisirao naš Armin Saračević, koji već dugi niz godina živi i radi u Njemačkoj. Želio bih iskoristiti ovu priliku da zahvalim našoj dijaspori, a posebno Arminu, koji i u ovim teškim vremenima misle na jednu od najosjetljivijih kategorija u našem društvu. Donirana pomagala i oprema su u odličnom stanju te sam uvjeren da će naši građani, koji imaju potrebu za ortopedskim pomagalima, imati veliku korist od ove donacije - istakao je Hozan.

Ova vrijedna oprema bit će dodijeljena Domu zdravlja Jajce, Općoj bolnici, Centru za socijalni rad, Crvenom križu te MDD „Merhamet“ Jajce.



Velika korist

- Ovim putem, uime JZU Dom zdravlja Jajce, želim zahvaliti našem sugrađaninu Arminu na donaciji ortopedskih pomagala našoj ustanovi i našim pacijentima. Naš sugrađanin već u nekoliko navrata organizirao je prikupljanje raznih ortopedskih pomagala u Njemačkoj, a posebno izdvajamo donacije ovih sredstava u prošloj i ovoj godini. Radi se o korisnim ortopedskim pomagalima, od kojih veliku korist i pomoć imaju naši pacijenti, ali i ostali građani naše općine - rekao je dr. Mirzet Hrnjić, direktor Doma zdravlje Jajce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.