AVAZ NA LICU MJESTA

Simbolično 5 do 12: Koalicija "Pod lupom" pozvala na hitno unaprjeđenje izbornog procesa u BiH, ostalo je još 15 dana

Nužno je u izborni proces u BiH uvesti nove tehnologije, naročito se to odnosi na elektronski nadzor glasanja, kazao je Kamenjaković

Performans ispred Vječne vatre u Sarajevu. S. Spahić

Piše: S. Spahić

20.4.2022

Koalicija za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" je s više od 40 partnerskih organizacija civilnog društva BiH izašla na ulice u simbolično vrijeme (pet do 12) te su poručili da je ostalo još jako malo vremena za unapređenje izbornog procesa u BiH. 


Ono što želimo naglasiti jeste to da je veliki broj preporuka koalicije "Pod lupom", u tom prijedlogu izmjena i dopuna. S. Spahić

U Sarajevu su organizirali skup ispred Vječne vatre.

- Nama je ostalo još 15 za unaprjeđenje izbornog procesa. Zbog toga smo odlučili danas da iskoristimo ovaj trenutak simbolično 5 do 12, da pozovemo parlamentarce da usvoje izmjene Izbornog zakona. Ono što želimo naglasiti jeste to da je veliki broj preporuka koalicije "Pod lupom", u tom prijedlogu izmjena i dopuna. Nužno je u izborni proces u BiH uvesti nove tehnologije. Naročito se to odnosi na elektronski nadzor glasanja - kazao je Hasan Kamenjaković iz koalicije "Pod lupom".


Nama je ostalo još 15 za unaprjeđenje izbornog procesa. S. Spahić

Omladinski pokret "Revolt" je tako u sklopu ove kampanje održao isti, simoblični skup 5 do 12 i na Trgu Slobode u Tuzli.


Iz "Revolta" na Trgu slobode u Tuzli. A. Bešić

- Krajnji je rok da parlamentarci i parlamentarke Parlamentarne skupštine BiH usvoje neophodne izmjene Izbornog zakona kako bi izbori bili slobodniji i pošteniji, te kako bi se vratilo povjerenje građana u izborni proces. Jasno je da većina građana i građanki BiH smatra da je neophodno raditi na povećanju integriteta izbornog procesa koji je godinama unazad komprimitiran. 

Omladinski pokret Revolt i Koalicija Pod lupom će i dalje nastaviti aktivno i glasno zagovarati unapređenje izbornog procesa. A. Bešić

Omladinski pokret Revolt i Koalicija Pod lupom će i dalje nastaviti aktivno i glasno zagovarati unapređenje izbornog procesa - naveli su iz Revolta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.