POTPREDSJEDNIK PDP-A

Crnadak: Ne dolazim na skup u Banja Luku, to je aktivnost SNSD-a

Posebno je šokantno da ste šutili kada je objavljeno da je SNSD vlast, za vrijeme korone, pljačkala i borce i čitav svoj narod, rekao je

Igor Crnadak. AVAZ

A. O.

20.4.2022

Boračka organizacija RS organizuje veliki narodni skup u Banjoj Luci, čije održavanje je zakazano za danas u 17 sati.

Potpredsjednik PDP-a i zastupnik ove stranke u Narodnoj skupštini RS Igor Crnadak (NSRS) izjavio je da s obzirom da poziv koji je dobio nije potpisan, on neće prisustvovati skupu, jer kaki navodi radi se o stranačkoj aktivnosti SNSD i njihove koalicije, odnosno o događaju koji je od samog početka postavljen kao podrška pojedincima u SNSD-u, a ne kao podrška RS.


Vladajući režim

- Nažalost, dio boračke populacije je stavljen u funkciju vladajućeg režima, jer ne žele da se suprotstave najvećoj opasnosti za RS, a to su korupcija i privatizovanje njenih institucija, čak ni onda kada vlast radi direktno protiv boraca - rekao je Crnadak.

Dodao je da jedan od dokaza privatizovanja institucija su viđene jučer, kada je Milorad Dodik svojom izjavom poništio odluku Narodne skupštine RS od 10. decembra prošle godine, kojom se nalaže Vladi da do 10. juna ove godine pripremi Zakon o formiranju Vojske RS.

- Posebno je šokantno da ste šutili kada je objavljeno da je SNSD vlast, za vrijeme korone, pljačkala i borce i čitav svoj narod - kazao je Crnadak. 

Zaradili novac

- Šutili ste i kada je objavljeno da je najuža porodica Dodikove savjetnice, u najtežem vremenu za naš narod od rata do danas, zaradila od RS 30 miliona KM na medicinskoj opremi.

Takvo nemoralno i razbojničko ponašanje funkcionera RS većina boraca osuđuje, jer to nije ono za šta smo se borili i za šta su izgubljeni toliki životi.

Institucije RS su godinama okupirane, o svemu odlučuje jedan čovjek i njegov Izvršni komitet, a to nije RS koju smo sanjali i zamišljali kao mjesto za budućnost našeg naroda.

Pozivam vas da se odmaknete od SNSD, kao i od svih drugih političkih partija, te da se što prije okupimo protiv stvarnih opasnosti po RS, a to su korupcija i organizovani kriminal, ekonomsko propadanje i međunarodna izolacija RS u koju nas je dovela vlast - izjavio je on. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.