POZNATI BIZNISMEN

Predsjednik "Boksita" Rajko Dukić se ogradio od sugrađana koji su prijetili smrću Šmitu

U saopćenju se precizira da je riječ o grupi Milićana, koji su za prevoz koristili autobuse "Boksita", a tokom skupa su kroz pjesme primjerene šatorima i kafanama najnižeg statusa, vrijeđali visokog predstavnika

H. J. I.

21.4.2022

Rajko Dujkić. Avaz

Predsjednik kompanije i grupacije "Boksit" Rajko Dukić saopćio je danas da se ograđuje od ponašanja određene grupe Milićana na skupu koji je održan u Banjoj Luci. 

Dukić navodi da podržava skup koji je jučer organizovala Boračka organizacije RS na kome je prisustvovao veliki broj građana, ali i ističe da se ograđuje od neprimjerenog ponašanja jedne grupe Milićana.

U saopćenju se precizira da je riječ o grupi Milićana, koji su za prevoz koristili autobuse "Boksita", a tokom skupa su kroz pjesme primjerene šatorima i kafanama najnižeg statusa, vrijeđali visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).


- Ne želeći da komentarišem Šmitov status u BiH sa pravom protestujem, jer sam, i kao građanin Milića i kao predsjednik kompanije, dao nemjerljiv doprinos izgradnji sveopštih dobara, neophodnih za normalan i kvalitetan život, zaposlenih i stanovništva u cjelosti - navedeno je u saopćenju.

Dukić je naveo da je tokom svojih 55 godina rada ubjedljivo najveće, najbolje i najuspješnije poslovne odnose imao sa kompanijama iz Njemačke, kupujući savremene mašine, transportna sredstva i druga dobra, a prodajući im domaću robu, proizvode kao što su ruda boksita, namještaj, sušeni i mljeveni hidrat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.