DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Mehmedović: Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića

Prema Milanoviću, i Hrvatsku i Bosnu je neko huškao ... Pa to ni Šešelj ne bi tako rekao, piše Mehmedović

Šemsudin Mehmedović. AVAZ

S. S.

22.4.2022

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović je prokomentarisao na društvenim mrežama izjave Zorana Milanovića, u kojima je predsjednik Hrvatske prvi put otvoreno zauzeo stranu Rusije. Mehmedović ove izjave smatra krunskim dokazom da je Milanović ruski igrač.

- Vukovarske i bosanske žrtve se okreću u grobu zbog Milanovića. Niko tako nije lukavo rekao Hrvatskoj da su je Genšer, Buš (Bush) i Vatikan "huškali" na Srbiju. Milanović pita jesu li za rat krivi Ukrajinci ili oni koji su ih huškali na to?!, piše Mehmedović, te dodaje:

- Ne govori Milanović o Ukrajincima, već o Hrvatima, o Bosancima,... onima koji su krenuli u borbu za odbranu nezavisnosti nakon agresije moćne JNA i Jugoslavije. Prema Milanoviću, i Hrvatsku i Bosnu je neko huškao ...Pa to ni Šešelj ne bi tako rekao - poručio je.

Mehmedović je napravio poređenje sa kontekstom u Hrvatskoj 1991. godine.

- Milanović kao da je zapravo rekao 1991: Neko će morati sutra položiti račune, ko je odgovoran za ovoliko smrti u Hrvatskoj. Jesu li krivi Hrvati ili oni koji su ih huškali na to? Svaki dan "super, hajmo naprijed, napadaj". Pao je Vukovar, pala je Škabrnja..., zaključio je Mehmedović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.