VILIĆ POTVRDIO ZA AVAZ

Uhapšen s velikom količinom droge: Policajcu Milošu Nikoliću prijeti otkaz!

Sa svima onima koji kvare ugled policijskih agencija i nanose štetu radu mi ćemo se obračunati, kaže Vilić za "Avaz"

Uhapšeni Nikolić. Agencije

Piše: M. Aš.

22.4.2022

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su sklopu operativne akcije "Dijamant" na području Bosanske Gradiške, Sarajeva i Istočnog Sarajeva uhapsili i, kako smo sinoć objavili, Miloša Nikolića pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji je pratilac državnog ministra za ljudska prava i izbjeglice Miloša Lučića (DNS).

U operativnoj akciji "Dijamant" je otkriveno i privremeno oduzeto 15 kilograma droge spid, a Nikolić je lišen slobode tokom primopredaje veće količine spida prikrivenim istražiteljima.

Kako je danas potvrđeno za portal "Avaza" iz DKPT BiH uhapšeni Nikolić je još ranije suspendiran zbog tuče na Zlatiboru. Ovu informaciju potvrdio nam je Mirsad Vilić, direktor ove policijske agencije.

Saznajemo da sada Nikoliću, zbog teškog prekršaja u koji je umiješan prijeti i otkaz s posla.

 - Sa svima onima koji kvare ugled policijskih agencija i nanose štetu našem radu mi ćemo poduzeti zakonom previđene mjere. Ne samo u ovom slučaju, nego u bilo kojem drugom kada su u pitanju naši pripadnici. Niko neće biti izuzetak, ali ugled agencije se ne smije narušavati na ovakav način- kaže Vilić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.