ZEMLJOTRES U BIH

Šefik Džaferović i Željko Komšić sastali se s načelnikom Ljubinja Stevom Drapićem

Džaferovića i Komšića načelnikom Drapić informirao o trenutnoj situaciji na terenu

Komšić i Džaferović u Ljubinju. Anadolija

Z. K.

23.4.2022

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić danas su posjetili Stolac, a nakon njega i Ljubinje, još jedno od mjesta u BiH koje je osjetilo posljedice zemljotresa koji je sinoć oko 23 sata pogodio područje naše države, ali i regiona. 

Džaferović i Komšić sastali su se sa načelnikom Ljubinja Stevom Drapićem koji ih je informirao o trenutnoj situaciji na terenu kazavši da je u velikoj mjeri materijalnu štetu pretrpjela zgrada Općine koja je sada neuvjetna za rad. 

Načelnik Ljubinja naglasio je i da će tražiti od Vlade Republike Srpske da im ustupi prostorije tamošnjeg hotela koji nije u funkciji, a koji je u vlasništvu tog entieta kako bi mogli u njemu raditi. U unutrašnjosti zgrade Općine došlo je do obrušavanja plafona i zidova, a u jednoj od kancelarija stanje je poprilično alarmantno.

Načelnik Drapić je pojasnio da je ova zgrada inače austrougarske gradnje, starija je i dotrajala te je ovaj zemljotres bio samo kap koja je prelila čašu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.