SAOPĆENJE

Izetbegović posjetio Šehidsko mezarje Biljani kod Ključa i odao počast žrtvama

Nedopustivo je da ovakav zločin u kojem su ubijani svi, od četveromjesečnih beba do staraca, do sada nije procesuiran, a svi odgovorni kažnjeni, rekao je

Bakir Izetbegović u Biljanima. SDA

S. S.

23.4.2022

U Šehidskom mezarju Biljani ukopana su tijela 250 Bošnjaka. Među njima i djevojčice Amile Džaferagić, koja je imala samo četiri mjeseca kada su je pripadnici Vojske RS-a ubili. Njeno tijelo je ukopano kraj četverogodišnjeg brata Almira i majke Besime, koji su također ubijeni.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Biljane, gdje je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odao počast žrtvama.

Ukopani broj žrtava nije konačan. Traga se još za tijelima osam Biljančana. Odgovorni za stravične zločine u ovom mjestu, uprkos brojnim dokazima, nisu procesuirani i presuđeni, napisao je Izetbegović na svom Facebook profilu.

- Pozivam Tužilaštvo BiH da konačno, 30 godina nakon zločina u Biljanima, procesuira odgovorne. Nedopustivo je da ovakav zločin u kojem su ubijani svi, od četveromjesečnih beba do staraca, do sada nije procesuiran, a svi odgovorni kažnjeni - poručio je Izetbegović.

Domaćini su zahvalili predsjedniku Izetbegoviću na podršci u izgradnji muzeja posvećenog žrtvama zločina u ovom mjestu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.