U BLIZINI VODOPADA KRAVICE

Pogledajte fotografije luksuzne vile braće Mamić kod Ljubuškog

Prema pisanjima hrvatskih medija iz prošle godine, a koje su dobili od mještana, vilu gradi Mario Mamić, sin bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka, nekadašnje alfe i omege zagrebačkog Dinama

S. S.

23.4.2022

Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom - Avaz
Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom - Avaz
Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom - Avaz
Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom - Avaz
Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom - Avaz

Porodica Zdravka Mamić počela je prošle godine s gradnjom vile u blizini Ljubuškog kod vodopada Kravice.

Prema pisanjima hrvatskih medija iz prošle godine, a koje su dobili od mještana, vilu gradi Mario Mamić, sin bjegunca od hrvatskog pravosuđa Zdravka, nekadašnje alfe i omege zagrebačkog Dinama.

- Iako je suočen s jednom pravomoćnom presudom i najmanje dvije nove optužnice zbog isisavanja novca prilikom transfera nogometaša u zagrebački klub i iz njega, odbjegli gazda zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i dalje nastavlja s vrlo sličnom praksom: Nacional je tokom prošle sedmice došao do dokaza da su u najmanje dva slučaja kupoprodaje igrača tokom prošle godine milionski iznosi za navodne posredničke usluge uplaćeni na račun njemu bliskih kompanija i osoba u Mostaru - piše Nacional.

Vila Zdravka Mamića u Ljubuškom. IVO CAGALJ / PIXSELL

Radi se o prelasku igrača Marka Bulata i Denija Jurića iz Nogometnog kluba Šibenik u GNK Dinamo početkom 2021. godine, za šta je navodno potrošeno čak 3,5 miliona eura - najmanje 600 hiljada eura tom prilikom prebačeno je na račun tvrtke DI & DŽ iz Mostara, ali taj iznos odnosi se samo na dio provizije koju je posrednicima uplatio šibenski klub.

Uprava Dinama skriva koliko je od isplaćenih 51 milion kuna prošle godine sumnjivih provizija završilo u Hercegovini. NK Šibenik službeno je objavio da je prilikom prodaje igrača Marka Bulata i Denija Jurića u GNK Dinamo početkom 2021., najmanje 600.000 eura prebacio na račun tvrtke DI & DŽ iz Mostara, braće Ivice i Damira Džidića, bliskih Zdravku Mamiću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.