OŠTRA PORUKA

Senad Hadžifejzović: Bakir Izetbegović je najveći negator genocida!

Silne pare je Turska uložila ovdje u SDA medije, ali i pored miliona, ti mediji nisu postali neki… neki Faktor, kaže Hadžifejzović

Senad Hadžifejzović i Bakir Izetbegović. Face

Face TV

24.4.2022

Vlasnik i urednik "Face TV" Senad Hadžifejzović analizirao je intervju sa Noamom Čomskim (Chomsky), vodećim svjetskim intelektualcem, lingvistom, pisem i filozofom koji je prije deset dana gostovao u Centralnom dnevniku.

- SDA u BiH ima svoje, tj. turske medije. Silne pare je Turska uložila ovdje u SDA medije, ali i pored miliona, ti mediji nisu postali neki… neki Faktor. Ti mediji imaju samo jedan cilj – zastupati Stav, stav SDA - započeo je Hadžifejzović.

- Nakon intervjua Čomskog, SDA je, misleći da je neki Faktor, zauzela stav da Čomsog nisam pitao ništa o prošlosti, što je tačno. Čomskog sam pitao isključivo o sadašnjosti i budućnosti, o njegovim kataklizmičnim prognozama da cijelom čovječanstvu prijeti kraj. 





Predstava Izetbegovića

Da sam ga pitao o prošlosti, morao sam ga pitati i šta mu znači, nekoliko puta ponovljena tvrdnja u intervjuima i u njegovim knjigama, da je Klinton (Bill Clinton) nagovarao Izetbegovića (starijeg) da ne prihvati mirovne sporazume i da produži rat, jer je to Klintonu odgovaralo, navodno, zbog izbora.

Da sam Čomskog pitao o genocidu, a ne slažem se ni u gramu njegovog stava o genocidu, morao sam ga pitati šta misli, zašto je Izetbegović mlađi svjesno uništio, minirao tužbu BiH protiv Srbije za genocid u BiH. Poruka za one koji misle da su neki Faktor i da imaju stav o genocidu: najveći negator genocida je predsjednik SDA.

On je lično, po sopstvenom priznanju, uništio tužbu za genocid. On je, po sopstvenom priznanju, svjesno režirao predstavu u Vijećnici, glumio u toj predstavi zastupnika žrtava genocida, a prije te historijske prevare svog naroda učinio sve, deset godina je to trajalo, da tužba propadne… onda je, po sopstvenom priznanju, sve to priznao i optužio savjetnike da su ga pogrešno savjetovali… nisu 10 godina njemu bili isti savjetnici i ako su oni krivi zašto su nakon toga unaprijeđeni i dobili bolja radna mjesta u državi - ističe Hadžifejzović.

Hadžifejzović kaže da je jedino neočekivano pitanje koje je postavio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću bilo ono "kako ga je, kojim putem, kanalima, preko koga Izetbegović, prije laži u Vijećnici, obavijestio da će se održati predstava za narod, ali da od toga nema ništa, da će on to samo odigrati".

Zašto je odugovlačio s tužbom?

- Maestralni novinar Euronews-a, samo nekoliko dana nakon našeg intervjua s Vučićem, dobio je direktno priznanje od Izetbegovića: "Da, poslao sam emisare Vučiću, da, predstava u Vijećnici je bila laž".

Zašto je Izetbegović 10 godina odugovlačio s tužbom, zašto je odbio savjete, apele najvećih svjetskih pravnika da požuri s tužbom, zašto je glumio i lagao – odgovorit će historija. Možda će historija zaključiti da je to bila izdaja ili veleizdaja. Mi znamo da se tužba mogla predati i mogla dobiti na sudu u Hagu, kao što znamo da će vrlo brzo svjetski autoriteti objaviti, potvrditi, stručnije, ovo što govorim.

Prije nego ja pitam Čomskog, a vi bilo koga, da li negira genocid, pitajte tadašnjeg predsjednika BiH zašto je prevarom uništio tužbu za genocid. Prije nego ja pitam Čomskog o genocidu, neka prvo ti Bošnjaci, koje finansira Turska, koji su kao neki Faktor i kao imaju neki svoj Stav, pitaju predsjednika velike Narodne skupštine Republike Turske zašto turska Skupština nikada nije usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenici?

Hajde, mangupi, pitajte zašto turska Skupština ne usvaja rezoluciju o srebreničkom genocidu iako, verbalno, turski predsjednik izgovara "srebrenički genocid". Ako hoćete stručnu analizu tog intervjua, ukratko, evo vam od autora: višak pitanje, sasvim nepotrebno, bezveze bilo je moje pitanje Čomskom o Dodiku. Ne pita se veliki čovjek za malog - poručio je Hadžifejzović u "Centralnom dnevniku" Face televizije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.