MINISTAR

Mitrović: Gradnja aerodroma u Trebinju je nemoguća bez potpisanog memoranduma BiH i Srbije

Dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma će biti proslijeđen Predsjedništvu, koji će donijeti odluku

Vojin Mitrović. Arhiv

E. Ć. / Glas Srpske

24.4.2022

Ministar komunikacija i transporta u Vijeću ministara Vojin Mitrović rekao je da je Predsjedništvu BiH proslijeđen dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, ali da još nije razmatran i da ne zna kada će biti.

- Na potezu je Predsjedništvo BiH. Taj dokument, ako kod njih dobije zeleno svjetlo, bit će vraćen Vijeću ministara BiH, odnosno Ministarstvu komunikacija i transporta. Onda mi moramo formirati radnu grupu koja će se baviti usaglašavanjem i pregovorima te utvrditi nacrt memoranduma za koji je potrebno tražiti mišljenje svih nadležnih institucija - rekao je Mitrović za Glas Srpske.

Mitrović kaže da je realizacija gradnje aerodroma u suštini nemoguća bez potpisanog memoranduma između Bosne i Hercegovine i Srbije. Dodao je da je potezom Bisere Turković, koja je povukla saglasnost na nacrt memoranduma, načinjena dva koraka unazad po pitanju realizacije važnog projekta.

On je govorio i o oglašavanju Hrvatske, kao i pismu gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića o pitanju gradnje aerodroma u Trebinju. Franković je u pismu upućenom Vijeću ministara BiH istakao kako se trebaju obustaviti sve aktivnosti na tom projektu. 


Mitrović je kazao da je to stvar koja može otežati sve procedure.

- Isto tako to može biti problem kod kontrole zračnog prostora iznad aerodroma u Trebinju, koji je predmet sporazuma u nekom budućem periodu između Hrvatske i RS, odnosno BiH - rekao je Mitrović.

On je, govoreći o mostu na Savi kod Gradiške, kazao da bi radovi na mostu trebali biti završeni krajem sljedećeg mjeseca, piše Glas Srpske.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.