RADOST VASKRSA

Paroh goraždanski Marko Marković: Mir, sloga, ljubav i uzajamno poštovanje, to nam treba više nego ikad

Nakon vaskršnje liturgije u crkvi Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu, organizirana je i tradicionalna tucijada

Piše: Al. B.

24.4.2022

Vaskršnja liturgija u crkvi Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu. Avaz

Nakon vaskršnje liturgije u crkvi Svetog Georgija u Donjoj Sopotnici u Novom Goraždu, organizirana je i tradicionalna tucijada sa simoboličnim nagradama za najbolje. Na ovaj se način radost najvećeg hrišćanskog praznika prenosi i na mlade generacije.

- Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, posvećen Hristovom vaskrsenju i pobjedi života nad smrću – kazao je paroh Marko Marković, podsjetivši kako prazniku prethodi 40-dnevni post, a dan ranije i običaj tradicionalnog farbanja jaja koja se potom dijele prijateljima, komšijama, rodbini.

- Vaskrs slavimo i u krugu porodice, dočekujemo goste i želim da pozdravim i sve naše komšije Bošnjake i da ih pozovem da nas posjete. Teška su vremena i uz ovakve praznike treba da pozivamo na mir, slogu, ljubav, razumjevanje i uzajamno poštovanje. To je nešto što nam svima treba u ove dane više nego ikad. Na tome svi mi zajedno trebamo raditi i složno graditi i čuvati mir prije svega – poručio je Marković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.