LIDER NES-A

Ogrešević: Samo kandidat kojeg podrže sve opozicione stranke može pobijediti

Značajnu ulogu imat će i ostale stranke opozicije koje nisu dio "Trojke", prije svega NES BiH, koji će podršku dati isključivo najkvalitetnijem kandidatu, kojeg treba izabrati bez stranačkih kalkulacija, rekao je

Nermin Ogrešević. AGENCIJE

S. S.

25.4.2022

Na društvenim mrežama se oglasio lider NES-a Nermin Ogrešević povodom javnog prepucavanja članova stranaka "Trojke" o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. 

Kako kaže, sve češće se licitira različitim imenima kada je u pitanju zajednički kandidat opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a u javnosti se stiče pogrešan utisak da je izbor kandidata isključivo stvar "Trojke".

- To definitivo nije pravi put, jer ne biramo predstavnika jedne političke grupacije nego kandidata za člana Predsjedništva BiH. Samo kandidat kojeg podrže sve stranke opozicije može računati na pobjedu. Značajnu ulogu imat će i ostale stranke opozicije, prije svega NES BiH, koji će podršku dati isključivo najkvalitetnijem kandidatu, kojeg treba izabrati bez stranačkih kalkulacija - navodi Ogrešević.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.