PREDSJEDNIK PDP-A

Borenović: Evidentno je da i u ove izbore idemo sa starim izbornim pravilima

Borenović je rekao da je odbijanje tužbe nekadašnjeg člana CIK BiH kojom je osporavao legitimitet izbora sadašnjih članova, dobra odluka Suda BiH

Sa današnjeg sastanka. PDP BiH

H. J. I.

25.4.2022

U Bijeljini je danas održan sastanak Regionalnog odbora PDP-a Izborne jedinice 6, koju čine Bijeljina, Lopare, Brčko, Ugljevik, Šamac, Pelagićevo i Donji Žabar i kojem su prisustvovali predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica Jelena Trivić i generalni sekretar Mira Pekić.


Paket integriteta

- Evidentno je da i u ove izbore idemo sa starim izbornim pravilima, bar u dijelu koji se tiče tzv. paketa integriteta, odnosno tehničkih izmjena Izbornog zakona. Budući da su prethodni izborni ciklusi pokazali da je mogućnost manipulacije po ovim pravilima veoma velika, u svakoj regiji, u svakom gradu i opštini radimo posvećeno na izbornoj infrastrukturi i čuvanju glasova. Svaka naša posjeta Izbornoj jedinici 6 u proteklom periodu pokazuje da naš kandidat Jelena Trivić uživa veliku podršku i siguran sam u njenu pobjedu, pobjedu našeg drugog kandidata i tradicionalno dobar rezultat za parlamentarne liste – poručio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je rekao da je odbijanje tužbe nekadašnjeg člana CIK BiH kojom je osporavao legitimitet izbora sadašnjih članova, dobra odluka Suda BiH.

- Sadašnji sastav CIK BiH je izabran u Parlamentarnoj skupštini BiH i niti jednu proceduru nismo prekršili, tako je da i ovo zapravo pokušaj pritiska na to nezavisno tijelo. Regularnost izbora će uveliko značiti i od odnosa CIK BiH, te se nadam da će njihovo provođenje shvatiti krajnje ozbiljno i profesionalno – rekao je Borenović.



Jasni planovi, projekcije i rokovi

Potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić rekla je da su na današnjem sastanku zacrtani jasni planovi, projekcije i rokovi, te formirani su regionalni izborni štabovi.

- Ovo je izborna jedinica u kojoj imamo tradicionalno dobar rezultat, a ove godine će podrška naroda biti još snažnija. Najvažniji zadatak je adekvatno pokriti više od 400 biračkih mjesta i imati rezultat koji održava stvarnu volju ljudi – istakla je Trivićeva.

Generalni sekretar PDP-a Mira Pekić je rekla da centrala stranke već mjesecima radi na pripremi izbora.

- Završavamo obilaske svih Regionalnih odbora, formiraju se liste za Narodnu skupštinu RS i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i sredinom maja će biti završena ova pripremna faza. Svaki Regionalni odbor ima snažnu političku, ali i organizacionu podršku rukovodstva PDP-a – navela je Pekićeva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.