MILIĆEVIĆ ZA AVAZ

Stigle samo dvije prijave: Poništava se konkurs za direktora Federalne uprave policije

Prijavili se Ensad Korman i Svevlad Hoffman što je po Zakonu nedovoljno da bi konkurs bio uspješan

Hoffman i Korman: Jedini prijavljeni. Avaz

Piše: M. Aš.

26.4.2022

Na konkurs za imenovanje direktora Federalne uprave policije (FUP), koji je prije 20 dana raspisao Nezavisni odbor Parlamenta Federacije prijavile su se svega dvije osobe, potvrdio je jutros za "Avaz" Mirko Milićević, predsjedavajući Odbora.


Konkurs zaključen 21.aprila

Za razliku od ranijih godina, interesiranje za direktora ove policijske agencije i nije toliko, s obzirom na to da već godinama traje trakavica u vezi s tim ko će zvanično zamijeniti Dragana Lukača.

Milićević nam je rekao da je Zakon jasan i da moraju doći najmanje tri prijave da bi konkurs bio uspješan.

 - Do sada su stigle samo dvije. Konkurs je zaključen 21.aprila i ako ovako ostane, a sve su prilike da će tako biti, morat će biti poništen - rekao nam je Milićević.

Prema Zakonu, nakon što se konkurs poništi, morat će se raspisati novi u roku od 15 dana.

Federalnom upravom policije već tri godine rukovodi zamjenik direktora Ensad Korman, koji je tužio Vladu zbog razlika u plaći jer obnaša funkciju v. d. direktora, ali ne prima direktorsku plaću.


Raspisan novi

Korman je jedan od prijavljenih, a drugi Svevlad Hoffman, dugogodišnji policijski službenik i savjetnik Zorana Galića u Graničnoj policiji.

Na raniji konkurs, na kojem je prvorangirani bio Zoran Galić, aktuelni direktor Granične policije BiH, prijavilo se sedam kandidata, ali ga Vlada FBiH nikada nije provela u djelo, čime je on poništen i raspisan je novi.

Osim Galića tada su se na konkurs prijavili i Milan Galić, Robert Perić, Ljuban Frljić,  Mustafa Hujdurović,  Zoran Čegar, ali i Korman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.