OKRUGLI STO

Podžić i Okolić na brifingu s vojno-diplomatskim predstavnicima: Ulazak BiH u NATO glavna tema

Ministar Podžić je predstavnicima vojno-diplomatskog kora izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci i pomoći, na do sada predloženim i odobrenim bilateralnim planovima sa Bosnom i Hercegovinom

E. T.

26.4.2022

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra za resurse Mirko Okolić sa najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić i zamjenik ministra za resurse Mirko Okolić sa najvišim zvaničnicima Ministarstva odbrane BiH, upriličili su 26. aprila 2022. godine u Domu OS BiH u Sarajevu, prijem za vojno-diplomatske predstavnike akreditirane u BiH, tokom kojeg je održan informativni brifing i okrugli sto.

Predstavnici vojno-diplomatskog kora u BiH su upoznati sa aktuelnim dešavanjima u Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH i temama koje su se odnosile na aktivnosti u okviru NATO integracionog procesa, težišnim aktivnostima i projektima u Ministarstvu odbrane za 2022. godinu, popuni, edukaciji i obuci personala, pitanju Budžeta MO BiH za ovu godinu i drugim aktuelnim pitanjima u MO BiH.

Ministar Podžić je predstavnicima vojno-diplomatskog kora izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci i pomoći, na do sada predloženim i odobrenim bilateralnim planovima sa Bosnom i Hercegovinom i na želji da se uključe u sve tokove MO BiH, a čemu svakodnevno svjedočimo.

- Želim da u narednom periodu naša komunikacija bude intenzivna, otvorena, i da uz rješavanje eventualnih otvorenih pitanja, osnažimo odnose između MO BiH i svakog od ministarstava odbrane država koje predstavljate - kazao je ministar Podžić.

- Hvala za partnerstvo i pruženu priliku da unaprijedimo rad Ministarstva odbrane i da unaprijedimo operativnu spremnost i sposobnost Oružanih snaga BiH, kako bismo i dalje bili sposobni ispuniti svoju misiju u zemlji i biti kredibilan i pouzdan partner na regionalnom i međunarodnom planu - naglasio je ministar Podžić u svom izlaganju.

Nakon izlaganja ministra odbrane, informativni brifing vojno-diplomatskim predstavnicima izložio je pomoćnik ministra odbrane za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović, a u ime Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika, prisutnima se obratio doajen brigadir Robertino Ciobanu, koji je izrazio zahvalnost ministru Podžiću za upriličeni brifing i prijem, kao i kompletnom osoblju MO BiH na izvrsnoj saradnji i prijateljskoj atmosferi. 

Kazao je da Asocijacija VDP posvećuje veliku pažnju programima saradnje sa Ministarstvom odbrane BiH, kao i bilateralnim odbrambenim planovima svake države pojedinačno, te je izrazio uvjerenje da će MO BiH, sa ministrom Podžićem na čelu, i dalje uspješno izvršavati svoje ključne aktivnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.