AVIOKOMPANIJA

Wizz Air uvodi novu liniju iz Sarajeva do Sarbrukena u Njemačkoj

Letovi na ovoj ruti počet će 14. juna, dva puta sedmično, utorkom i subotom

A. O.

Aviokompanija Wizzair

Foto: AGENCIJE


Aviokompanija Wizz Air uvodi novu liniju od Sarajeva do Sarbrukena (Saarbrückena) u Njemačkoj. 

Letovi na ovoj ruti počet će 14. juna, dva puta sedmično, utorkom i subotom. Karte se mogu kupiti od danas na wizzair.com ili pomoću Wizz Air mobilne aplikacije. Cijene se kreću već od 19,99 eura (38,99 KM).

Francuski ambijent

Dodavanjem nove linije Wizz Aira iz sarajevske baze, putnici mogu planirati nova putovanja i porodične odmore. Sa svojom živom kulturnom scenom i baroknom arhitekturom, Sarbruken spaja francuski ambijent sa njemačkom ljepotom življenja.

Uzbudljiva duga historija ovog grada na rijeci Sar (Sar) odražava njegov položaj između tri zemlje, a krasi ga opuštena atmosfera, slikovite uske uličice i brojne atrakcije.

Putnici iz Sarajeva uz pristupačne cijene Wizz Aira sada mogu putovati na 21 destinaciju u 11 zemalja Evrope i Bliskog istoka.

Zusa Trubek (Zsuzsa), menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavila da je došlo vrijeme da uvedu novu liniju iz njihove baze u Sarajevu. 

- Osluškujući želje i potrebe naših putnika, odlučili smo uspostaviti vezu sa gradom Sarbrukenom, idealnim za vikend odmor ili posjetu rodbini i prijateljima koje vam Wizz Air čini bližim. Vjerujemo da će ova ruta otvoriti put i njemačkim turistima da posjete slikovitu prijestolnicu Bosne i Hercegovine i njene ljubazne ljude srdačnog gostoprimstva - kazala je ona. 

Mapa za planiranje putovanja

Wizz Air također stalno ažurira WIZZ mapu za planiranje putovanja, tako da putnici mogu vidjeti koja su odredišta u WIZZ mreži dostupna u bilo kojem trenutku. Mapa je izvor informacija o ograničenjima putovanja uzrokovanim koronavirusom.

Wizz Air nastavlja širiti svoje operacije širom mreže, kako se industrija vraća na svoje kapacitete prije pandemije. Pritom ostaje odan svom obećanju da će ponuditi niske cijene i raznovrsne mogućnosti putovanja u najpopularnije gradove Evrope, ali i uzbudljive i nove destinacije.

Dinamičan rast aviokompanije prati stalna potreba za novim članovima kabinskog osoblja, kao i pilotima. Wizz Air prihvata prijave iskusnog kabinskog osoblja, kao i onih bez prethodnog iskustva. Članovi kabinskog osoblja koji se pridruže Wizz Airu mogu očekivati besplatnu uniformu, neograničen broj sniženih karata za zaposlene, besplatne karte, fantastične popuste za prijatelje i porodicu, mjesečni raspored, besplatne obroke dok su na dužnosti, hotelski smještaj i prijevoz kada rade izvan baze. I kabinska i letačka posada će raditi u prijateljskom, podržavajućem i multikulturalnom okruženju, uz pristup raznim uzbudljivim mogućnostima napredovanja u karijeri u Wizz Airu, koji trenutno posluje u više od 50 zemalja.

Wizz Air također zapošljava nove pilote, koji će imati priliku upravljati stalno rastućom flotom mladih, modernih i održivih Airbus A320 i A321 aviona. Aviokompanija pozdravlja prijave iskusnih kapetana i prvih oficira, kao i onih koji nemaju nikakvog letačkog iskustva. 

NA VRH

Podijeli članak na