LIDER SDS-A

Šarović: Tehničke izmjene Izbornog zakona će dobiti moj glas

Ko je drugi kriv nego institucije koje su zadužene za usvajanje ovakvog dokumenta: Vijeće ministara i oba doma Parlamentarne skupštine, rekao je

Mirko Šarović održao konferenciju za medije. A. KUKIĆ

Piše: A. Kukić

27.4.2022

U toku je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a medijima se obratio poslanik SDS-a Mirko Šarović.

- Sada je završena rasprava o mišljenju Ustavnopravne komisije o Izbornom zakonu i postoji više scenarija. Bilo kom glasanju ćemo o paketu reformi izbornog zakonodavstva dat ćemo svoj glas kao stranka. Ali scenario može biti ovakav, glasat ćemo protiv izvještaja Ustavnopravne komisije. Ako taj izvještaj padne komisija opet mora da zasjeda. Kada se radi o tekstu samog zakona mi ćemo dati glas i postoji većina za to u Predstavničkom domu. U Domu naroda je situacija drugačija, jer se već kristališe odnos poslaničkih grupa, neki će glasati protiv. HDZ i SNSD su protiv toga. Smatramo da ovaj paket treba podržati - poručio je Šarović. 

Nakon toga je upitan ko je kriv zato što nema novca za izbore.

- Pa opozicija je za sve kriva, šalim se. Ko je drugi kriv nego institucije koje su zadužene za usvajanje ovakvog dokumenta: Vijeće ministara i oba doma Parlamentarne skupštine. Da je došao na Predstavnički dom mi bi ga podržali kao opozicija. Vladajuća koalicija je htjela narodu da predstavi da je za smanjenje akciza i sve je činila da se to razvodni i ne čini nista. Oni opstruišu usvajanje zakona i o akcizama i PDV-u. Uvijek će gledati da to ne bude previše javno, jednostavno da propadne. Mislim da je to filozofija njihovog razmišljanja oko ovih zakona - naveo je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.