JAČANJE SARADNJE

Čampara se sastao sa delegacijom EUFOR-a i general-majorom Veslijem

Zagovornik sam još većeg prisustva dodatnih snaga EUFOR-a na teritoriji Bosne i Hercegovine, kazao je federalni ministar

Sa održanog sastanka. FUP

A. O.

27.4.2022

Delegacija EUFOR-a predvođena komandantom EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-majorom Antonom Veslijem (Wesseleyem) sastala se danas s federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom.

Ministar Čampara informirao je Veslija o najvažnijim aktivnostima koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova u oblasti sigurnosti na području Bosne i Hercegovine te posebno istakao opredjeljenost za jačanje saradnje među subjektima sigurnosnog sistema Bosne i Hercegovine.


Očuvanje stabilnosti

General-major Anton Vesli izrazio je zadovoljstvo zbog viskog stepena saradnje EUFOR-a i FMUP-a, a posebno zbog aktivnosti koje poduzima FMUP kada je riječ o pružanju podrške policijskim strukturama u borbi protivi pojavnih oblika kriminaliteta.

Ministar Čampara pozdravio je pojačanja Evropskih vojnih snaga (EUFOR Althea) na teritoriji Bosne i Hercegovine kao i aktivnosti koje EUFOR poduzima na očuvanju stabilnosti u Bosni i Hercegovini.


Nastavak saradnje

- Zagovornik sam još većeg prisustva dodatnih snaga EUFOR-a na teritoriji Bosne i Hercegovine. Koristim ovim priliku da se zahvalim EUFOR-u na nedvosmislenoj predanosti u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvreniteta Bosne i Hercegovine - kazao je ministar Čampara.

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja FMUP-a i EUFOR-a biti nastavljena i u narednom periodu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.