DOBOJ

Veliko ramazansko druženje: Stotine Kotorana na zajedničkom iftaru

Postače i goste okupio poduzetnik Sevlid Hurtić, atmosferu upotpunili hfz. Aziz ef. Alili i Armin Muzaferija

Kotorani i njihovi gosti na velikom druženju. H. Čalić

Piše: H. Čalić

27.4.2022

U povratničkom naselju Kotorsko organiziran je do sada najveći iftar na otvorenom u dobojskom kraju, a prisustvovale su mu stotine postača i gostiju.


Razgalili srca

Za ovo hair djelo zaslužan je dobojski poduzetnik i aktuelni predsjednik Skupštine grada Sevlid Hurtić, koji je došao na ideju da na poligonu u Kotorskom okupi vjernike i priredi iftar i ramazansko druženje za pamćenje.

Prelijepu atmosferu upotpunili su hfz. Aziz ef. Alili i Armin Muzaferija, koji su izvedbama ilahija razgalili srca postača.


Hurtić: Sve organizirao. H. Čalić

- Ovo je za nas, povratnike, nešto posebno, da smo na okupu, da zajedno postimo i zajedno iftarimo. Još kad bi se naša država više brinula o nama, mladima, da nam se pruži mogućnost za zaposlenje, pa da ne razmišljamo o odlasku, sve bi bilo još bolje. Nažalost, ja posla nemam godinama - kazala je za "Avaz" Alma Nijemčević, mlada profesorica biologije.

Iftaru je prisustvovao i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je stigao u društvu bivšeg dugogodišnjeg gradonačelnika Obrena Petrovića.


Lijep povod

- Drago mi je što se lijepim povodom nalazim u Kotorskom. Svim vjernicima želim da naredne ramazanske dane, ali i predstojeći Bajram provedu u zdravlju i blagostanju sa svojim porodicama i prijateljima. Svi blagdani izazivaju radost i tu radost svi zajedno trebamo dijeliti, družiti se i cijeniti različitosti.

Još kao dijete želio sam upoznati običaje svih ljudi, a mi ovdje, u Doboju, imamo to veliko bogatstvo. Hvala i organizatoru na trudu i pozivu da dođemo, jer gdje god se ljudi druže, tu ima dobroga - rekao je Jerinić.

Nijemčević: Nešto posebno. H. Čalić

Rasuti po svijetu

I predsjednik Vijeća MZ Kotorsko Sead Imamović sretan je što se u dva džemata, nakon četiri, organizira i peti zajednički iftar. Bio bi, kako kaže, još sretniji da je na iftar moglo stići još nekoliko hiljada Kotorana, rasutih po svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.