USPJEŠNO OKONČANA

Policijski službenici FUP-a učestvovali u zajedničkoj vježbi u organizaciji Ambasade SAD u Sarajevu

Vježba predstavlja simulaciju sigurnosne situacije i pripravnosti u hitnim situacijama s ciljem prikazivanja spremnosti, obučenosti

A. O.

28.4.2022

Sa lica mjesta - Avaz
Prisustvovali i pripadnici FUP-a - Avaz
Održana vježba - Avaz
Vježba održana u organizaciji Ambasade SAD-a u Sarajevu - Avaz
Sa vježbe u Sarajevu - Avaz
+1

Policijski službenici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije učestvovali su u zajedničkoj taktičko-pokaznoj vježbi pod nazivom „Operation Alliance Strike“ u organizaciji Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu. 

Vježba predstavlja simulaciju sigurnosne situacije i pripravnosti u hitnim situacijama s ciljem prikazivanja spremnosti, obučenosti i koordinacije policijskih i sigurnosnih službi u Bosni i Hercegovini. Jedan od ciljeva ove vježbe je uspostava lanca zapovijedanja i kontrole radi efikasnije komunikacije i bržeg odgovora.

Osim Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, u vježbi su učestvovale specijalne policijske jedinice Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Državne agencija za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Vježba je dio saradnje bosanskohercegovačkih policijskih i sigurnosnih agencija sa Regionalnim uredom za sigurnost, sigurnosnom službom i Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.

Vježba je uspješno provedena, a policijski službenici su prilikom izvođenja ove vježbe koristili helikopter, dron, kao i ostalu neophodnu opremu za regovanje u ovakvim situacijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.