TUGA

Osman Suša za "Avaz" nakon nesreće u Drežnici: Mustafa Ibrišević nije bio samo radnik, on je bio prijatelj porodice

S nama je bio 23 godine, kazao je Suša

Osman Suša. Avaz

Piše: Z. Karić

29.4.2022

Osman Suša, jedan od vlasnika firme "Suša Commerce" iz Visokog, čiji je radnik Mustafa Ibrišević (64) poginuo u stravičnoj nesreći u mjestu Drežnica kod Mostara, za portal "Avaza" je kazao da ih je zadesila velika tragedija.

- Šta da kažem. Nemam šta reći. Ovo je velika tuga. Nismo izgubili samo radnika, on je bio prijatelj porodice. Moj rahmetli otac ga je zaposlio u firmu. On mi je bio kao... Učio me, vozio me u kamionu. S nama je bio 23 godine. Nemam stvarno šta da kažem. Tuga velika – kroz suze govori Suša.

Dodao je da je posjetio porodicu poginulog Ibriševića i da je svima veoma teško.


Podsjećamo, jučer je u Drežnici došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali cisterna i kombi slovenskih registarskih oznaka. Kako smo ranije pisali, kombi je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna. Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno. Vozač cisterne je, kako smo saznali na licu mjesta pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.