REAGIRALI

RTV FBiH: BHRT obmanjuje javnost, nemamo ni marku duga prema njima

Pozivamo Upravni odbor BHRT-a da zajedno sa poslovodstvom i generalnim direktorom BHRT-a jednom konačno preuzmu odgovornost za stanje u koje su doveli vlastito preduzeće

A. O.

Zgrada RTV doma u Sarajevu

Foto: ARHIV


Upravni odbor BHRT-a pozdravlja raspravu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o stanju u ovom javnom servisu. Neizvjesna situacija i financijska blokada traže žurna rješenja.

Iz Radio-televizije Federacije BiH reagirali su, kazavši da odbacuju navode Upravnog odbora BHRT-a koji tvrde da je teška situacija na BHRT-u posljedica dugova entitetskih televizija.

Podsjećamo da Radio-televizija Federacije BiH nema niti jednu marku duga prema BHRT-u po bilo kojem osnovu, kao ni međusobnih sudskih procesa, te stoga pozivamo Upravni odbor BHRT-a da prestane svako malo obmanjivati javnost i vlastite zaposlenike, umjesto da jasno objave koja tačno entitetska, državna, bilo koja preduzeća i koliko duguju BHRT-u.

Također, za ispunjavnje evropske agende nužno je sprovesti zakon i formirati Korporaciju javnih servisa. Puna provedba i poštivanje tog zakona rješit će probleme svih javnih servisa u BiH, kao i ogromne financijske probleme BHRT-a.

Pozivamo Upravni odbor BHRT-a da zajedno sa poslovodstvom i generalnim direktorom BHRT-a jednom konačno preuzmu odgovornost za stanje u koje su doveli vlastito preduzeće.

Više o temi BHRT

INFORMACIJA UO BHRT-A
Predstavnički dom raspravljao o BHRT-u

Više o:

BHRT FTV
NA VRH

Podijeli članak na