DAN UŽIVO

Mandal za N1: Čudi me da Komšić nije došao da brani građansku BiH na sastanku sa Donfrid i Eskobarom

Politički analitičar i kolumnista „Avaza“ objasnio je i zašto misli da je cilj Zorana Milanovića da njegovo „vrištanje“ čuju i u Bijeloj kući

Mandal u Studiju N1: Upali smo u spiralu predizborne kampanje. Printscreen

L. S. / N1

30.4.2022

Politički analitičar i kolumnista „Avaza“ Fadil Mandal gostovao je u „Danu uživo“ na N1 televiziji. U razgovoru sa urednikom i voditeljem emisije Daliborom Mrdićem, Mandal je, između stalog, govorio o predizbornom performansu HDZ-a u Parlamentu BiH, izbornom zakonu, jačini opozicije u Federaciji BiH i RS, Dodikovom secesionizmu i planovima koje je „pokvarila“ Putinova invazija na Ukrajinu, mogućoj kandidaturi Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i odgovoru Bakira Izetbegovića, o tome da li bi se BiH raspala da nije bilo Željka Komšića...

Mandal je komentirao i nedolazak Komšića, kao člana Predsjedništva BiH, na sastanak sa visokim zvaničnicima Bajdenove administracije, Karen Donfrid i Gabrijelom Eskobarom, koji su protekle sedmice bili u vrlo sadržajnoj i značajnoj posjeti Sarajevu i drugim glavnim gradovima zemalja zapadnog Balkana.

- Čudi me da se Željko Komšić, kao borac za građansku BiH, koji stalno potencira te svoje političke stavove, nije pojavio na sastanku sa američkim dužnosnicima koji su došli iz Vašingtona. Došla je Karen Donfrid, koja je zamjenica sekretara Blinkena, ona je najveća politička faca iz nove američke administracije koja se pojavila u Sarajevu.

Dakle, očekivao sam da će gospodin Komšić doći i na tom sastanku, na kojem je bio i gospodnin Eskobar, razjasniti ono što je bio najavio, da će tražiti objašnjenje zašto američka administracija, odnosno Eskobar, govori da BiH ne može biti građanska država dok ne uđe u Evropsku uniju. Komšić se morao tu pojaviti i ponuditi svoje argumente zašto misli da Eskobar, ili neko drugi, nije u pravu. Međutim, on je otišao u Istanbul da slavi rođendan supruge, kazao je Mandal.

Video intervjua pogledajte ovdje.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.