REAKCIJE

Grujičić za "Avaz": Pavlović je iznio laž, tražimo njegovu ostavku i izlazak iz SNSD-a

On urušava dignitet stranke i kalja obraz svih čestitih i poštenih ljudi, rekao Grujičić

Grujičić demantirao navode Pavlovića. Avaz

Piše: A. Čengić

30.4.2022

Radomir Pavlović, predsjednik Općinskog odbora SNSD-a u Srebrenici jučer je kazao da su Mladen Grujičić, načelnik Srebrenice te još dva odbornika ove stranke Miloš Milovanović i Dragiša Grujičić napustili SNSD.

- Mi smo proveli stranačke izbore 20. marta. Na stranačkoj izbornoj konferenciji je izabran novi Općinski odbor koji je predložio mene za predsjednika. Na toj izbornoj konferenciji nije bio Mladena i druga dva odbornika. Znači mi smo ostavili mjesto za njih ako žele da se izjasne da budu članovi Općinskog odbora.

Ponovo je sazvan Općinski odbor, došli su i oni, i nakon nekih diskusija Mladen Grujičić, Miloš Milovanović i Dragiša Grujičić su napustili sjednicu Općinskog odbora i rekli da ne žele da učestvuju više u radu ove partije - rekao je za portal "Avaza" Radomir Pavlović.

Napustili sastanak, a ne stranku

S druge strane, načelnik Grujičić je za portal "Avaza" demantirao je navode Pavlovića.

- Pavlović je izjavio kako smo mi napustili stranku, ja i još dva, tri odbornika što je notorna laž. Mi smo napustili sastanak nakon iznesenih naših zamjerki na rad i politiku Radomira Pavlovića i njegovih poslušnika. Opštinski odbor je nelegalno izabran i koji je namotiran. Izabran je protiv volje svih članova SNSD-a, nego voljom određene grupe koja je postavila poslušnike koji će dizati ruku za bilokakav prijedlog Pavlovića - rekao nam je Grujičić.

Degradirali pozicije direktora

Dalje dodaje da on, kao načelnik i kao odgovoran osoba za sve probleme i dobre stvari u Srebrenici ne može to dozvoliti.

- Pogotovo zato što su degradirali pozicije i direktora javnih ustanova pa i državnih ustanova gdje su postavili ljude koji su se već upustili u kriminal zajedno s Pavlovićem. Takvu politiku ne želim da podržavam, ali to ne znači da sam izašao iz SNSD-a ili bilo ko od mojih saradnika. Tražimo ostavku Pavlovića i njegov izlazak iz SNSD-a jer on urušava dignitet stranke i kalja obraz svih čestitih i poštenih ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.