SAOPĆENJE

SDS će od oktobra sve dokaze SNSD-ovog kriminala predati pravosuđu

Dodik, iako je član Predsjedništva BiH koristi resurse RS, helikopter i avion, a ne resurse institucija BiH, poručila je ona

Predsjednica OO SDS Pale Slađana Jašarević. PRESS SLUŽBA

A. O.

30.4.2022

Predsjednica OO SDS Pale Slađana Jašarević izjavila je kako podsjeća Viškovića da je SNSD u RS, nažalost, već 16 godina na vlasti u kontinuitetu. 

- Kada se saberu i ranije godine vlasti, osvojene zahvaljujući tenkovima NATO-a i OHR-ovoj ,,sječi,, kadrova SDS-a, SNSD RS vlada 20 godina - istakla je Jašarević.

Ona kaže da je SDS na vlasti bio duplo manje vremena, odnosno 10 godina.


Potrošačka korpa

- Za tih 10 godina, od čega su 4 ratne, SDS je, sa narodom, stvorio RS i sve institucije koje jedna država treba da ima. Te institucije SNSD je uništio, prodao (Telekom) ili utopio u institucije BiH - sugerisala je Jašarević.

SDS je, kaže ona, sačuvao sve prirodne resurse RS, a SNSD će još malo prodati i vazduh koji dišemo.

- Kolike god da su bile penzije, tih ratnih i poslijeratnih godina, od njih se moglo bolje živjeti nego sada. Neka mnogobrojni savjetnici zaposleni u Vladi RS nađu podatke koliko je tada koštala potrošačka korpa a koliko je danas. Šta se tih godina moglo kupiti za 100 maraka a šta danas - upitala je predsjednica OO SDS Pale.

Ona je zatražila od premijera Viškovića da izračuna koliko samo mjesečno košta odlazak Dodika helikopterom na posao u Sarajevo i sva njegova ostala putovanja.


Daju mrvice narodu

- I dalje tvrdimo da SNSD daje mrvice narodu a sve ostalo otima za sebe, svoje koalicione partnere, rođake i kumove. Podsjećamo da Dodik, iako je član Predsjedništva BiH koristi resurse RS, helikopter i avion, a ne resurse institucija BiH. Iste te resurse Dodik zloupotrebljava i kao predsjednik partije. Koliko bi se od tog novca, moglo isplatiti boračkih dodataka ili koliko bi se djece moglo poslati na liječenje u inostranstvo - upitala je Jašarević.

Ona kaže da se o o štetnim ugovorima tek može pričati kad god premijer bude imao vremena, od ugovora za izgradnju zgrade Vlade, preko ugovora za izgradnju autoputa pa sve do milionskih IT ugovora koje RS sklapa gotovo svakodnevno sa isključivo jednim preduzećem.

- Premijer Višković treba da prestane da se krije iza opozicije jer je presmiješno da posle 16 godina vlasti i dalje pričaju šta je i kako radio SDS. Ako mislite da je u radu SDS bilo nekih nepravilnosti šta onda čekate 16 godina, zašto niste predali pravosuđu dokaze za te nepravilnosti. SDS će od oktobra ove godine sve dokaze vašeg kriminala predati pravosuđu - zaključila je Jašarević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.