NEVRIJEME

U Tuzli saobraćajnice bile pod vodom, iz automobila evakuisana djeca

Saobraćajnice u ovom gradu su završile pod vodom, a očekivati je da voda, koju ne mogu primiti ne prilagođeni odvodi, završi i u velikom broju podrumskih prostorija

E. T.

Ulice pod vodom

Foto: Tuzlai.info


Nevrijeme praćeno jakim pljuskom, velikom količinom padavina, ledom i grmljavinom, zahvatilo je šire područje Tuzle dana oko 13.30 sati.

Kako javlja Tuzla.info, saobraćajnice u ovom gradu su završile pod vodom, a očekivati je da voda, koju ne mogu primiti ne prilagođeni odvodi, završi i u velikom broju podrumskih prostorija.

Pod vodom su na raskrsnici kod Elektrodistribucije Tuzla ostala i dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje maloljetne djece.

Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci, koji su čišćenjem odvoda pokušali smanjiti nivo vode, te vozilo u koje je u međuvremenu počela prodirati i voda, izvući iz formiranog “jezera”.

Očigledno uplašene i uplakane djevojčice su brzo evakuisane iz automobila, prenosi Tuzla.info.

Kako prenosi ovaj portal, problem plavljenja ove lokacije je dugogodišnji problem, pa je samo u posljednjih nekoliko godina uslijed poplava, na ovoj lokaciji je oštećeno na desetine automobila.

Više o:

Nevrijeme Tuzla
NA VRH

Podijeli članak na