NEVRIJEME

U Tuzli saobraćajnice bile pod vodom, iz automobila evakuisana djeca

Saobraćajnice u ovom gradu su završile pod vodom, a očekivati je da voda, koju ne mogu primiti ne prilagođeni odvodi, završi i u velikom broju podrumskih prostorija

Ulice pod vodom. Tuzlai.info

E. T.

1.5.2022

Nevrijeme praćeno jakim pljuskom, velikom količinom padavina, ledom i grmljavinom, zahvatilo je šire područje Tuzle dana oko 13.30 sati.

Kako javlja Tuzla.info, saobraćajnice u ovom gradu su završile pod vodom, a očekivati je da voda, koju ne mogu primiti ne prilagođeni odvodi, završi i u velikom broju podrumskih prostorija.


Pod vodom su na raskrsnici kod Elektrodistribucije Tuzla ostala i dva automobila, a u jednom se nalazila i porodica sa dvoje maloljetne djece.

Na poziv stanara obližnje zgrade, nakon dvadesetak minuta su intervenisali vatrogasci, koji su čišćenjem odvoda pokušali smanjiti nivo vode, te vozilo u koje je u međuvremenu počela prodirati i voda, izvući iz formiranog “jezera”.


Očigledno uplašene i uplakane djevojčice su brzo evakuisane iz automobila, prenosi Tuzla.info.

Kako prenosi ovaj portal, problem plavljenja ove lokacije je dugogodišnji problem, pa je samo u posljednjih nekoliko godina uslijed poplava, na ovoj lokaciji je oštećeno na desetine automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.