AVAZ NA LICU MJESTA

Bajram-namaz u Tuzli: Važnosti suživota, mira i dobrote

Vjernici su boravili u svim tuzlanskim džamijama, a centralno obilježavanje Bajrama upriličeno je u džamiji Kralja Abdullaha

A. Bešić

Bajram-namaz u Tuzli je predvodio i hutbu održao muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović, koji je tom prilikom poslao poruke važnosti suživota, mira i dobrote.

Vjernici su boravili u svim tuzlanskim džamijama, a centralno obilježavanje Bajrama upriličeno je u džamiji Kralja Abdullaha. Muftija tuzlanski Vahid efendija Fazlović pozvao je sve vjernike da pokažu darove koje im je ramazani-šerif ostavio te da ih potvrde u Bajramu.

- Nadam se da smo se u ovom mjesecu istinski potrudili da postignemo visoke stepene pobožnosti i ljudskih kvaliteta. Ramazan je naš duhovni put. To je put našeg odgoja i uzdizanja ka višim horizontima. U njemu se pokaže koliko čovjek kao ljudsko biće može biti dobro Božije stvorenje na zemlji. Ramazanski mjesec je radi posta, a post je radi bogobojaznosti. Najvažnije odlike naše bogobojaznosti, koju intenzivno stičemo u ramazani-šerifu, jesu da se čuvamo od grijeha, da čuvamo granice koje je Allah, dž.š., postavio i da ne nanosimo štetu ljudima – poručio je muftija Fazlović.

Više o:

Bajram Tuzla
NA VRH

Podijeli članak na