AVAZ NA LICU MJESTA

Delegaciju iz RS-a niko nije ružno ni pogledao, završeno okupljanje u bivšoj Dobrovoljačkoj

Među prisutnima su bili Mirko Šarović, Staša Košarac....

A. K. - A. O. - N. Ć.

Nakon što su patriote odbrane Sarajeva i BiH položili cvijeće i odali počast borcima Armije RBiH u bivšoj Dobrovoljačkoj, na isto mjesto stigla je i delegacija iz RS. Kako javlja "Avazov" reporter sa lica mjesta stigla su tri autobusa.

Među pristiglima su Mirko Šarović, Staša Košarac...

U izjavama zvaničnika iz manjeg bh. entiteta, prije svih ministra rada i invalidsko-boračke zaštite Duška Milunovića, iznesene su brojne oprečne informacije u odnosu na ono što se zaista događalo 3. maja u Dobrovoljačkoj ulici. 

Također, poslanik DNS-a Aleksandar Glavaš, problematizirao je veliki stepen obezbjeđenja. 

Iako su neki očekivali da bi moglo doći do incidenata, delegaciji iz RS-a niko nije uputio ni ružan pogled. 

Podsjetimo, Muhamed Švrakić, predsjednik Zelenih beretki Kantona Sarajevo, na današnjem okupljanju kazao je da i 30 godina poslije vide nepravdu koja se nameće bocima i braniteljima Sarajeva i BiH.

- Nepravda je ta što su naša tužilaštva zajedno s pritiskom tužilaštava iz Srbije pokrenuli postupak kažnjavanja navodnih zločina u ulici Doborvoljačka. Dobrovoljačka je bila legitimni vojni cilj. Danas u Tužilaštvu imamo izjave da predsjednik Alija Izetbegvoić nije bio zarobljenik. Imamo povike iz RS od Dodika da se ova istraga proširi i na 2. maj. To znači da žele da sude braniocima koji su branili gole živote. Ovo treba da se prekine - poručio je Švrakić.

NA VRH

Podijeli članak na