SINDIKAT METALACA FBIH

Bajro Melez za "Avaz": Sastanak o „Ginexu“ treba biti održan u Goraždu

U četvrtak u Goraždu imamo dogovor o daljnjim aktivnostima sindikata

Melez: U četvrtak dogovor. Avaz

Piše: Al.B.

3.5.2022

Predsjednik Sindikata metalaca FBiH Bajro Melez pozvao je da odmah nakon praznika u prostorijama kompanije „Ginex“ u Goraždu bude organiziran sastanak posvećen prevazilaženju problema koji su kulminirali prije nekoliko dana. Podsjetimo, nakon što je Vlada FBIH dala prethodnu saglasnost, a Nadzorni odbor „Ginexa“ izglasao smjenu uprave ove kompanije, pod pritiskom višesatnih protesta pred zgradom uprave, primjena ove odluke je odgođena. U nedjelju se hiljade Goraždana, protestnom prvomajskom šetnjom, usprotivilo bilo kakvim potezima koji bi ugrozili poslovanje kompanije sa više od 700 radnika.

- U četvrtak u Goraždu imamo dogovor o daljnjim aktivnostima sindikata, a očekujemo da sastanak kojeg tražimo bude održan u ponedeljak. Naš stav je jasan, taj sastanak treba biti održan u „Ginexu“ – kazao nam je Melez.

Prema dopisu Sindikata, sastanku bi trebali prisustvovati premijer FBiH i ministar industrije Fadil Novalić i Nermin Džindić, predsjednik Nadzornog odbora „Ginexa“ Sedad Dedić, direktorica kompanije Munevera Fočo, te predstavnici Sindikata metalaca FBiH i Sindikalne organizacije „Ginexa“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.