DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Helez dobio prijeteću poruku: Njegovo ime napisali na jednom od nišana šehida

U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča, naveo je Helez

Zukan Helez. Facebook

E. Ć.

4.5.2022

SDP-ov državni parlamentarac Zukan Helez oglasio se danas na Facebooku gdje je objavio da mu je neko poslao prijeteću poruku tako što je napisao njegovo ime na jednom od nišana šehida.

Helez je zaprepašten ovim saznanjem, a na Facebooku je priložio i fotografiju.

- Smatram da je ovim skrnavljenjem šehidskih nišana omalovažena njihova žrtava, tj. životi koje su dali kako bismo mi danas mogli živjeti u miru i slobodi u našoj domovini. Kao pripadnik šehidske porodice tražim od nadležnih da hitno reaguju, pronađu ove vandale te ih sankcionišu - naveo je Helez.

Helez je istakao da je ovu prijetnju prijavio MUP-u i da traži od da se otkriju počinioci, kao i njihovi nalogodavci.

- U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča. Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini - napisao  je Helez.

On je rekao kako progoni, pritisci i zastraživanja, prema njegovom mišljenju, imaju za cilj samo jedno - da ga diskredituju kao čovjeka koji je na posljednjim izborima dobio 17.218 pojedinačnih glasova i da ga ušutkaju.

- Svi oni koji me poznaju i prate moj politički rad znaju da ja neću podleći pritiscima u borbi za Bosnu i Hercegovinu bez kriminala i korupcije - dodao je Helez.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.